Rezultatele Adunării Generale a Asociației Companiilor de Creație din Moldova (COR) 2023



IMG 20230617 165826 085

 

   

COMUNICAT DE PRESĂ

20.06.2023

 

               Rezultatele Adunării Generale a

Asociației Companiilor de Creație din Moldova (COR) 2023

                                     

La data de 16 iunie 2023, în incinta Centrului de producție de media digitală Mediacor, s-a desfășurat Adunarea Generală a membrilor Asociației Companiilor de Creație din Moldova. În cadrul Adunării Generale, au fost discutate mai multe subiecte esențiale legate de activitatea și evoluția ulterioară a Asociației.

Printre subiectele abordate pe ordinea de zi s-au numărat: prezentarea și aprobarea Raportului de activitate; prezentarea și aprobarea Raportului financiar; alegerea Administratorului COR și alegerea Board-ului COR; adoptarea Statului COR.

Prin vot deschis, membrii COR au votat pentru noul Consiliu al Asociației. Acesta are un mandat de doi ani și este format din nouă membri:

NRG Media SRL - Eugen Boico

Moldcell Foundation - Irina Strajescu

PASCARU Production SRL- Sergiu Pascaru

Casa IMAGO SRL - Olga Radu

Riift Studio SRL - Dumitru Gangaliuc

SIMLALS SRL - Eugen Durbala

CUIBUL AO - Lidia Scarlat

BR Media Group SRL - Roman Burlaca

Piko Creative SRL - Constantin Sarcov

 

În funcția de Administrator al Asociației Companiilor de Creație din Moldova a fost votat Vasili Braga, care își va continua activitatea în cadrul COR, fiind la cel de-al IV-lea mandat consecutiv. ,,Ne așteaptă 2 ani de muncă grei și interesanți’’ a declarat acesta. 

Cu referire la eveniment, Sergiu Rabii, Sector Director în cadrul Proiectului Tehnologiile Viitorului, a adăugat: ,,Adunarea Generală de astăzi ne demonstrează că este o asociație bine formată, că există democrație în cadrul Asociației, că deciziile se iau în comun. Au loc dezbateri sănătoase și toate acestea se fac doar pentru a îmbunătăți sectorul și a face Asociația tot mai puternică și mai capabilă de a implementa proiecte la scară mare, națională’’.

Constantin Donțu, General Manager la ADCENTER, unul din membrii asociației, a comentat: „Am văzut rezultatele Asociației și am rămas surprins de realizările anului 2022 și aștept să văd cum va crește aceasta”. 

 

Asociația Companiilor de Creație din Moldova a fost lansată în 2017 pentru a acționa drept portavoce a industriilor creative din Moldova și pentru a permite creșterea și reprezentarea fiecărui subsector al industriei. Membrii asociației includ agenții de creație și marketing, design grafic, companii de arhitectură, case de producție video și de închiriere, studio-uri de sound design, producție muzicală și animație.

Asociația sprijină colaborarea între aceste industrii pentru a ajunge pe piețele de export și încurajează excelența, oferind oportunități de învățare și dezvoltare.