Proiectele de revitalizare a zonelor defavorizate din orașele Regiunii Centru, evaluate tehnic și financiar



IMG 3241

Agenția de Dezvoltare Regională(ADR) Centru a organizat ședința finală a Comisiei de  evaluare administrativă și financiară a notelor conceptuale/cererilor de finanțare recepționate în cadrul concursului pentru propuneri de proiecte în dezvoltare urbană lansat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în noiembrie 2022.

Astfel, membrii comisiei, au evaluat tehnic și financiar cele 9 dosare recepționate la ADR Centru care au fost supuse anterior evaluării administrative și  au fost vizitate în teritoriu pentru verificarea conformității. Totodată, aceste 9 dosare au fost evaluate tehnic de către un expert independent care a oferit o notă de apreciere pentru calitatea documentației tehnice.

Fiecare membru al comisiei a evaluat individual proiectele utilizând o grilă de evaluare. Punctajele acordate de comisie vor fi însumate de către secretarul comisiei. La ședința Consiliului Regional de Dezvoltare Centru, programată pentru data de 26 mai, membrii consiliului vor stabili pragul de trecere pentru admiterea proiectelor la finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Proiectele evaluate astăzi din punct de vedere tehnic și financiar prevăd următoarele acțiuni:

  • Reconstrucția a două scări care ar putea deveni atracții turistice și cai de acces către obiective sociale importante în orașele Anenii Noi și Rezina.
  • Reabilitarea a două centre sportive multifuncționale pentru sportivii din Șoldănești și Telenești.
  • Amenajarea a două parcuri cu zone de odihnă destinate diferitelor categorii de vârstă și interese în Călărași și Criuleni.
  • Reabilitarea și amenajarea spațiilor adiacente albiilor râurilor Ișnovăț din Ialoveni și Cogălnic din Hîncești.
  • Reamenajarea unei căi de acces pentru locuitorii din orașul Ungheni.

Ne așteptăm ca aceste proiecte să aducă îmbunătățiri semnificative în comunitățile respective, contribuind la revitalizarea zonelor defavorizate și la creșterea calității vieții locuitorilor din Regiunea Centru.

Detalii pe www.adrcentru.md