O retea a jurnalistilor care scriu stiri comunitare va fi creata in nordul tariiO retea a jurnalistilor care scriu stiri comunitare urmeaza sa fie creata in cel mult o luna. Reteaua va fi coordonata de Agentia DECA-press, care deruleaza in acest sens un proiect finantat de Ambasada SUA la Chisinau , informeaza Agentia Monitor Media.

Directorul DECA-press, Vitalie Cazacu, a comunicat ca din retea vor face parte jurnalisti din Balti, raioanele Glodeni, Telenesti, Soroca, Edinet, Falesti si Floresti. La retea poate adera orice
jurnalist din orice regiune a tarii, a precizat Vitalie Cazacu. Dupa crearea retelei, membrii acesteia vor face schimb de stiri, urmand ca cele mai reusite sa fie difuzate prin canalele Agentiei DECA-press.

Constituirea retelei jurnalistilor care scriu stiri comunitare a fost precedata de organizarea doua treninguri sustinute de ziaristi de la Agentia DECA-press.

La 20 aprilie, DECA-press a organizat un seminar teoretic ce a vizat modelarea stirilor comunitare, iar vineri, 27 aprilie - un trening.
Circa 20 de jurnalisti au participat la o conferinta de presa, care l-a avut drept protagonist pe Gheorghe Scutelnic, presedintele Curtii de Apel Balti. Dupa conferinta de presa, reporterii au
realizat stiri, avand ca subiect cele relatate de presedintele Curtii de Apel.

Agentia DECA-press activeaza din 1997.

AGENTIA DE MONITORIZARE A PRESEI "MONITOR MEDIA"