Mediacor, în parteneriat cu Google, invită la un dialog privind combaterea dezinformării



digital

 

În data de 10 octombrie, între orele 15:00 și 17:00, la Mediacor va avea loc un dialog cu tema „Fighting misinformation online”, alături de reprezentanții presei și societății civile din Moldova. 

Evenimentul este organizat de Mediacor și Google, cu participarea reprezentanților Google și a guvernului Moldovei. 

Odată cu începutul războiului din Ucraina, fenomenul de fake news a cunoscut o răspândire amplă, o lume întreagă asistând și la un război informațional. Munca jurnaliștilor a devenit tot mai grea, fiind tot mai complicat de depistat veridicitatea informațiilor și autenticitatea surselor de informare. 

Acest eveniment vine ca răspuns și susținere a presei și societății civile din Moldova în lupta împotriva dezinformării pentru consolidarea cunoștințelor și competențelor jurnaliștilor în materie de securitate cibernetică, combaterea dezinformării și intensificarea competențelor digitale. 

Evenimentul este prevăzut cu durata de 3 ore, în format închis, tip panel de discuții și sesiune de networking. Limba de comunicare - engleza (cu traducere simultană în română). Participarea este gratuită. Doritorii de a participa sunt invitați să se înregistreze accesând următorul link: https://forms.gle/KtJGZi6bcenJgNxMA 

Dialogul „Fighting misinformation online” este organizat de Mediacor și Google, cu susținerea Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie. 

 


adresa: str. A. Mateevici, nr. 60, or. Chișinău, Moldova
web: mediacor.md