Liderismul este mai întâi despre oameni



5Ce este liderismul; trăsăturile specifice unui lider; diferența dintre un lider și un manager; cum ne putem dezvolta abilitățile de lider. Acestea sunt doar câteva subiecte discutate în cadrul primei instruiri din cadrul programului: SPRING SCHOOL 4 ACTIVE VOLUNTEERS.

Programul este inițiat de Asociația pentru Inovare, Educație și Dezvoltarea Tinerilor în parteneriat cu Centrul Municipal de Tineret Chișinău și are drept scop formarea și dezvoltarea personalității tinerilor voluntari.

Traineri în carul instruirii au fost Andrei DIDENCO, psiholog și Anișoara BEZĂRĂU, formator în domeniul tineret, au pregătit un set de activități interactive, prin care cei 22 de participanți au avut posibilitatea nu doar să învețe despre liderism, dar inclusiv să expună propria părere, participând la un „moving debate online”.

6Luca Drăguțanu a afirmat că pe durata instruirii a aflat că este capabil să lucreze în echipă nouă, iar Mihaela Zgardan a învățat despre cât de important este mereu să îți expui și susții părerea.

„Mi-am dat seama încă odată că mă simt foarte bine când interacționez cu noi persoane și când iau inițiativa”, a afirmat Constantina Postica, o altă participantă a cursului.

Roșca Michelle ne-a comunicat că credea că lidership-ul este doar despre lider, când în realitate,  liderul se bazează pe OAMENI mai întâi.

            Ne-am bucurat de succesele participanților noștri, mai ales de dorința acestora pentru implicare și dezvoltare personală.

            Menționăm că următoarea instruirea va avea loc în data de 22 mai 2021 la subiectul „Tehnici de lucru în grup”. Dacă ești curios să descoperi reușitele participanților noști, fii cu ochii pe noi.