ONG-urile din Transnistria vor putea stabili un parteneriat cu ONG din străinătate



Niciuna dintre organizaţiile neguvernamentale din Transnistria nu a fost premiată în cadrul Forumului societăţii civile din regiune pentru rezultatele obţinute prin munca lor. Acest lucru s-a întâmplat nu pentru că nu ar fi existat rezultate, dar pentru că nimeni nu a îndeplinit singura condiţie a concursului anunţat tuturor participanţilor cu mult timp înainte de convocarea forumului – scrierea unui eseu despre activitatea pe care o desfăşoară, notează Info-Prim Neo.

Potrivit organizatorului concursului, coordonatorul proiectului Centrul de Resurse şi Dezvoltare pentru Transnistria, implementat de Asociaţia „Promo-Lex”, Natalia Gligor, pentru câştigătorul concursului era preconizat un premiu în valoare de 1000 de dolari americani. Participanţii nu au fost anunţaţi că este vorba despre un premiu bănesc. În opinia organizatorului, anume din această cauză, ei nu s-au grăbit să scrie eseuri, dar nu pentru că nu au succese cu care să se poată mândri.

Forumul societăţii civile din Transnistria, care a avut loc pe 12-13 decembrie, la Vadul lui Vodă, se va prelungi în luna februarie sau martie. Atunci vor fi invitaţi să participe reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din străinătate dispuse să pună pe roate un parteneriat cu ONG-urile din stânga Nistrului.

Reprezentanţii societăţii civile vor putea să întocmească o listă a organizaţiilor cu care vor să devină parteneri şi să o expedieze organizatorilor forumului. Aceştia, la rândul lor, vor adresa invitaţii anume aceilor actori sociali care vor dori şi cu care se va dori o colaborare şi un parteneriat.

Adunarea reprezentanţilor societăţii civile din Transnistria a fost oranizată de Asociaţia „Promo-LEX” în parteneriat cu organizaţia „Rodoliubeţ” de la Tiraspol, cu suportul financiar al Orgnizaţiei cehe „People in Need”, al Programului Ministerului de Externe al Republicii Cehe „TRANSITION” şi al Misiunii OSCE în R. Moldova.

 

www.info-prim.md