Programul de instruire lingvistică pentru minorităţile naţionale se apropie de final



Programul de instruire lingvistică pentru minorităţile naţionale – implementat de Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) – desfăşoară ultimele cursuri de limbă română pentru funcţionarii, a comunicat joi, 22 octombrie, în cadrul unei mese rotunde Nadejda Boceagov, coordonatorul proiectului.

Programul, lansat în premieră în 2005, s-a extins în timp în mai multe localităţi. La început a cuprins doar în partea de sud a ţării. Din anul trecut cursuri se desfăşoară şi în partea de nord.

„Acest program vine în ajutorul funcţionarilor publici pentru a se integra mai uşor în societate, pentru a avea o comunicare eficientă cu oamenii, mulţi motivează prezenţa la aceste cursuri prin simplul fapt că participă la multe seminare, şedinţe şi mese rotunde care se desfăşoară în limba română. Ei au nevoie să înţeleagă toată informaţia, plus că majoritatea documentelor sunt în limba română”, a menţionat directorul ANTEM, Lucia Cucu.

Ea a mai spus că pentru acest an, ultimul din proiect, au parvenit 800 de solicitări pentru cursuri gratuite de română, dintre care 100 din Chişinău. Au fost acceptate 375. De asemenea, s-au înscris la cursuri cu plată alţi 200 de funcţionari.

Din anul 2005 până în 2008 au fost instruiţi gratuit 500 de funcţionari publici, iar în perioada 2008-2009 – 400.

sursa - Info-prim Neo