Participanţilor Programului PHOTOVOICE le-au fost înmînate diplome !



Sîmbătă, 12 septembrie 2009, organizatorii Programului "PHOTOVOICE – pentru persoanele cu dizabilităţi din Moldova" au oferit celor 15 participanţi diplome de participare. Decernarea a fost deschisă de către instructorul de bază, fotograful Nicolae Pojoga alături de reprezentanţii Centrului de Asistenţă Juridică pentru Persoane cu Dizabilităţi. Centrul a organizat, în premieră pentru Republica Moldova, un astfel de proiect, numit "Photovoice" (Vocea fotografiei) pentru persoanele cu dizabilităţi.

Proiectul "Photovoice" a avut ca scop instruirea celor 15 persoane cu dizabilităţi ca să poată folosi aparatul de fotografiat şi fotografia propriu-zisă ca o metodă de participare publică. Participanţii, pe parcursul celor 3 module, desfăşurate în perioada 13 august – 12 septembrie 2009, au realizat sute de fotografii, aceste fiind însoţite de istoriile din spatele lor (legende) care descriu in detalii imaginea. Fotografiile selectate vor fi prezentate ulterior în cadrul unor expoziţii publice, care vor începe cel mai probabil la mijlocul lunii octombrie.

Prin utilizarea imaginii şi a textului, persoanele cu nevoi speciale au învăţat pe parcursul programului să-şi exprime opiniile privitor la problemele de care ei se confruntă şi, în acest fel, vor avea ocazia să participe la procesul de influenţare a deciziilor publice. Cursurile de instruire au fost conduse de experţi recunoscuţi în domeniu şi s-au desfăşurat în mai multe locuri din municipiul Chişinău.

Proiectul este realizat cu suportul financiar al Misiunii OSCE în Moldova.