Studentii care vor obtine note bune in sesiunea de vara vor castiga calculatoare si alte premii



miscare.jpgStudentii din 12 institutii de invatamant superior din tara vor avea ocazia sa castige vara aceasta 5 calculatoare, 20 de memoriI flash de 1 Gb si multe alte premii in cadrul campania anti-copiere "Pune mintea in miscare". Proiectul se desfasoara cu sustinerea financiara a Ambasadei SUA in Moldova, bancii VICTORIABANK S.A., companiei MOLDCELL si suportul organizatoric al Ministerului Educatiei si Tineretului al Republicii Moldova.

 

Pentru a ridica un premiu este nevoie ca studentul sa obtina note bune la sesiunea de vara, sa faca o copie a paginii din matricola cu notele de la sesiunea de vara si sa o depuna intr-un cub de sticla amplasat in unul din sediile institutiei de invatamant unde isi face studiile.

Concursul se va desfasura in doua etape. In cadrul primei etape vor fi selectati studentii cu cele mai inalte note medii, iar in cadrul etapei a doua toti concurentii vor scrie un eseu la tema "Cum putem lichida practicile rusinoase in procesul de invatamant". Aceste eseuri vor fi verificate de catre o comisie speciala, formata din reprezentanti ai institutiilor de invatamant, asociatiilor studentesti, etc.

Scopul proiectului este de a stimula o concurenta "sanatoasa" in randul studentilor si de a-i determina pe acestia sa renunte la practici de concurenta neloiala, adica sa renunte la practica de a copia examenele.

Rezultatele vor fi publicate de catre partenerii informationali ai proiectului - Saptamana, Jurnal de Chisinau, www.allmoldova.com.

Campania este desfasurata in 12 instutiilor de invatamant superior si anume: Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnica a Moldovei, Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea Pedagogica "Ion Creanga" din Chisinau, Universitatea Libera Internationala a Moldovei, Universitatea Cooperatist-Comerciala din Moldova, Universitatea de Stat din Tiraspol, Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie "Nicolae Testemitanu", Universitatea Agrara de Stat din Moldova, Universitatea de Stat "A. Russo" din Balti, Universitatea de Stat din Comrat, Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Cahul.

Mai multe informatii - www.student.allmoldova.com