Act de binefacere - Caldura in inima copiilor din Straseni!Se apropie 1 iunie - zi care urmeaza sa aduca mult asteptata vacanta si odata cu ea, zambete, timp liber, jocuri si buna dispozitie. Si ce sa zici de cei care, odata cu sunetul ultimului clopotel, vor pleca acasa cu fata trista si cu ochii in lacrimi pentru ca nu au o jucarie interesanta, o carte noua de parcurs, prieteni care sa-i cheme la joaca, din cauza anumitor deficiente, fiind priviti altfel de semenii lor?!

Copiii ce vin din familii vulnerabile din cadrul Scolii-internat din Straseni sunt un exemplu in acest sens. In urma unei perioade in care au fost investite 90.000 Euro in reparatia acoperisului, reabilitarea sistemului de canalizare a internatului si in procurarea de echipament agricol, Hilfswerk Austria in Republica Moldova isi propune in aceasta zi sa le organizeze copiilor din internat mici bucurii la inceput de vara. La data de 31 mai 2007, in ziua careului, la ora 10.00, in incinta scolii din or. Straseni 55, Hilfswerk Austria va dona inventar sportiv pentru sala de antrenamente, manuale si literatura didactica pentru copii si profesori si un karaoke pentru activitatile lor extrascolare. Actul de binefacere este parte a "Programului de protectie a copiilor si tinerilor", finantat de Agentia Austriaca pentru Dezvoltare si implementat de Hilfswerk Austria in Republica Moldova cu durata septembrie 2004-august 2007.

Reprezentanta Asociatiei Obstesti "Hilfswerk Austria" in Republica Moldova este o organizatie neguvernamentala, apolitica si non-profit, care contribuie la ridicarea nivelului de trai prin acordarea asistentei durabile in domeniul dezvoltarii economice si protectiei sociale intr-o maniera nebirocratica, profesionista si direct la destinatie pentru categoriile social vulnerabile si defavorizate din Republica Moldova. Intreaga noastra activitate este orientata spre acordarea asistentei in lupta contra saraciei si asigurarea efectelor durabile a serviciilor pe care le oferim.


Cristina Cornescu

Coordonator PR

Email: cornescu@hwa.or.at

Str. Alexandru cel Bun, 85

MD-2012, Chisinau, R. Moldova

Tel: + 373 22 21 25 41

Fax: + 373 22 21 25 54

www.hilfswerk-austria.md