„Împărțit la doi”: femeile din administrația publică vs de prejudecățile de genDeși numărul femeilor cu funcții de conducere în administrația publică a crescut considerabil în ultimul timp, acestea continuă să fie insuficient reprezentate. Cum fac față provocărilor femeile ce dețin poziții manageriale în instituțiile publice și, totodată, care sunt tendințele în acest sistem cu privire la egalitatea de gen? – Aflați răspuns în ediția a patra a emisiunii ”Împărțit la doi”.  

Veronica Herța, directoarea S.A. „Apă-Canal”, și Nina Ivanes, primară de Vărvăreuca, timp de 22 de ani, sunt două femei pe care prejudecățile legate de gen nu le împiedică să asigure buna funcționare a instituțiilor pe care le conduc.

Vă reamintim că, începând cu luna aprilie, CJI realizează ciclul de emisiuni ”Împărțit la doi”, prin intermediul căruia își propune să aducă în atenția publicului larg multiple aspecte ale problematicii de gen și să prezinte modele pozitive de implicare a femeilor și bărbaților în diverse sfere ale vieții.

Emisiunile ”Împărțit la doi” sunt realizate în cadrul campaniei ”Presa echilibrează genul!” implementată de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei în Chișinău.