Turismul de afaceri, businessul în ascensiuneDezvoltarea turismului de afaceri în Republica Moldova se simte în cifre în condițiile în care în ultimii ani tot mai mulți străini vin în Republica Moldova pentru a analiza oportunitățile investiționale. Este o ramură în ascensiune, a explicat directorul de programe IDIS Viitorul, Viorel Chivriga la Congresului Guvernărilor Locale (European Congress of Local Governments) de la Cracovia în data de 27-28 martie 2017.

”Turismul de business în Republica Moldova este în ascensiune. Este vorba de  călătoriile oficiale, vizitele angajaţilor sau ale altor persoane în interes comercial, participări la expoziţii şi târguri, conferinţe, convenţii şi călătorii stimulatoare. Această formă intersectează și turismul vitivinicol, rural, cultural, de excursii, religios, gastronomic, nostalgic, ecologic, automobilistic, de week-end, urban, de tranzit. Republica Moldova dispune de potenţial pentru a practica această formă de turism”, a mai spus Chivriga.

Potențialul turistic poate fi valorificat, dar și dezvoltat în urma sinergiei businessului, administrației publice locale, administrației publice centrale și organizațiile neguvernamentale. Pe de altă parte, este evidentă necesitatea îmbinării mai multor calități, care dau o alură deosebită acestui sector economic, creativitatea, originalitatea, și individualitatea. Pe termen mediu și lung, dezvoltarea turismului de afaceri în Republica Moldova va fi determinată de agenda reformelor economice, atragerea investițiilor și investitorilor, dar și de transferul de experiență, expertiză și tehnologii către Moldova.

În perioada 27-28 martie 2017, în Cracovia, Polonia a avut loc a treia ediție a Congresului Guvernărilor Locale (European Congress of Local Governments). În cadrul evenimentului la panelul tematic „Business Tourism – A Development Opportunity for Cities and Regions” au vorbit, directorul de programe IDIS Viitorul, Viorel Chivriga, Ion Leucă, președintele raionului Glodeni, Martine Grivot, primarul adjunct pentru relații externe, Orléans, Franța, Mirela Koci – Executive Director, AULEDA Local Economic Development Agency, Albania, Oleg Matukevich, președintele, Fundației pentru informații și tehnologii destinată întreprinderilor mici și mijlocii, Rusia.

Pentru alte detalii, vă rugăm să contactaţi responsabilul pe presă, Victor URSU la următoarea adresă: ursu.victoor@gmail.com sau la numărul de telefon 069017396.