Corupţia, salariile, pensiile şi locurile de muncă – problemele care îngrijorează moldoveniiCorupţia, salariile, pensiile şi locurile de muncă şi miliardul furat sunt principalele problemele care îngrijorează moldoveni. Sunt rezultatele sondajului realizat de „CBS-AXA”, la comanda IDIS „Viitorul”, pe un eșantion de 1 110 persoane în perioada 18 - 27 ianuarie curent.

Astfel, 53% dintre moldovenii chestionaţi s-au arătat nemulţumiţi de corupţie, salarii, pensii, locuri de muncă, iar de disptaţia miliardului – 43%.

În ceea ce priveşte situaţia economică din ţară, 42,8% dintre moldoveni nu sunt deloc mulțumiți, 37,5% - nu prea mulțumiți şi doar 0,9% s-au arătat mulţumiţi dde situaţia economică din ţară.

Totodată, 56% dintre participanţii la sondaj au afirmat că că nu sunt prea mulțumiți ori deloc de felul în care trăiesc, în timp ce 17,6% sunt destul de mulțumiți de felul în care trăiesc. Datele sondajului mai arată că 73,6% din cei chestionați sunt în pragul disperării și doar 8,2% în vârful piramidei bunăstării.

Produsul sociologic lansat astăzi de IDIS Viitorul în mass media face parte din produsele de cercetare ”People Watch”, care măsoară areale tematice de interes public sporit. Chestionarul a inclus totodată și o serie de chestiuni ce se referă preferințele politice ale moldovenilor. Sondajul național a fost administrat de Compania CBS Axa în perioada 18-27 ianuarie pe un eșantion de 1110 persoane cu o marjă de eroare de plus, minus 3%.

Publicația poate fi descărcată aici.

Pentru alte detalii, vă rugăm să contactaţi responsabilul pe presă, Victor URSU la următoarea adresă: ursu.victoor@gmail.com sau la numărul de telefon 069017396.