Cateva ONG-uri din Balti doresc sa-i faca mai fericiti de sarbatori pe copiii infectati cu HIV



Cateva organizatii neguvernamentale din Balti au anuntat o campanie de colectare a jucariilor si dulciurilor pentru circa 50 de copiii din institutii rezidentiale si afectati cu HIV, releva DECA-press. Organizatorii actiunii au deschis doua puncte de colectare a jucariilor: la Palatul de cultura municipal (et.3) si la fostul palat de cultura a uzinei „Raut” (bir.21). Colectarea cadourilor va dura pana la 25 decembrie.

Vice-presedintele Asociatiei „Tineri pentru Dreptul la Viata”, filiala Balti, Ala Iatco, a comunicat ca actiunea de caritate are genericul „Anul Nou – pentru toti”, iar aceasta a devenit traditionala in preajma anumitor sarbatori.

„Ca si in anii precedenti, cadourile adunate de la locuitorii orasului vor fi transmise unor copii orfani din Casa de copii, dar si celor circa 12 copii infectati cu HIV”, a spus Iatco.

Organizatorii actiunii de caritate „Anul Nou – pentru toti” sunt Asociatia „Tineri pentru Dreptul la Viata”; organizatia „Prosperitatea viitorului”; organizatia “АТМ”; ziarul de tirenet „FL@SHKA si primaria locala.

 

Sursa: DECA-press