Nota informativa privind mijloacele colectate de AO SOS Autism în urma Concertului caritabil din 2 aprilie si a activităţilor caritabile aferente



sigle fhi

 La finele lunii mai, Asociaţia Obşească SOS Autism face totalurile mijloacelor colectate în urma evenimentelor caritabile pe care le-a iniţiat şi a căror beneficiar a fost pe parcursul lunii martie-aprilie a anului 2016.

Menţionăm că în legatura cu ziua de 2 aprilie 2016, Ziua Mondială a Conştientizării Autismului, AO SOS Autism a organizat un şir de evenimente cu scop caritabil, după cum urmează:

  1. Tîrgul mamelor copiilor cu autism: „SUPERMAME: eu cresc un copil cu autism. Tu ce superputere ai?”
  2. Concertul de caritate „Din suflet pentru copiii cu autism” care a avut loc în Sala Filarmonicii Naţionale cu susţinerea administraţiei institutiei
  3. Lansarea lampioanelor albastre lîngă arcul de triumf, eveniment acompaniat de fanfara Poliţiei de Frontieră.

IMG 1689

 AO SOS Autism a fost, deasemenea, implicată în această perioadă într-un şir de evenimente caritabile iniţiate de alte organizaţii care şi-au dorit să facă un gest mărinimos petru a susţine cauza copiilor cu autism din Moldova. Printre acestea se numară şi Tîrgul de caritate organizat de Angry Business, comunitatea ce dezvolta afaceri, dar şi Balul de caritate organizat de Clubul Inner Wheel.

Aliona Dumitras, Director AO SOS Autism, vine cu un cuvant de recunostintă: „Sincere mulţumiri tuturor oamenilor de bună credinţă care si-au manifestat susţinerea si au intins o mană de ajutor copiilor cu autism. Mulţumiri speciale donatorului nostru, USAID prin intermediul programului FHI 360 graţie cărora a fost posibila organizarea Concertului de caritate din 2 aprilie în cadrul proiectului „Integrarea socială a copiilor şi tinerilor cu autism din Moldova.

 În total, din donaţii şi vînzări de bilete s-au colectat în numerar 59mii lei.  Deasemenea, au fost făcute donaţii în obiecte, cum ar fi lăptopuri şi tablete în sumă de 25mii lei, donaţie facută de Compania GAZ NATURAL FENOSA. Clubul Inner Wheel a declarat în cadrul concertului că donează suma de 30mii lei. Doamnele de la Inner Wheel vor procura de aceasta suma mobilier pentru  amenajarea integrală a 3 odăi de terapie pentru copiii cu autism de la Centru, iar Compania 3DMaster a donat 30 kg de argilă ecologică pentru orele de terapie cu lut organizate în Centrul de resurse şi abilitare SOS Autism.

 Banii colectaţi în numerar vor fi utilizaţi pentru acoperirea necesităţilor stringente ale Centrului SOS Autism si pentru renovarea acestuia, în scopul imbunătăţirii condiţiilor de abilitare a copiilor care beneficiază de serviciile Centrului.”

„Mulţumim din suflet tuturor celor care s-au implicat în organizarea evenimentelor caritabile, oamenilor generoşi care au venit la concert, s-au sensibilizat şi au donat pentru copiii noştri. Avem mare nevoie să simţim suportul nu neaparat financiar pe cît moral, pe care ni-l acordă societatea noastră. Pentru noi, părinţii copiilor cu autism, contează acceptarea autismului de către ceilalţi, conştientizarea de către oameni a greutăţilor prin care trec aceşti copii, a presiunilor morale la care sunt supuşi zi de zi părinţii acestora. Doar cu sprijinul întregii societăţi copiii noştri au şanse să se integreze, să devină independenţi, să trăiască o viaţă decentă”, afirmă Diana Borzin, mama unui copil cu autism de 5 ani.

AO SOS Autism tine încă odată să aducă sincere mulţumiri tuturor celor care s-au implicat în evenimentele organizate în luna aprilie: Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) prin intermediul programului FHI 360 pentru suportul financiar;  Filarmonicii Nationale, gazda evenimentului; partenerului General al evenimentului TeleRadio Moldova; persoanelor care au făcut donaţii private; mass media si tuturor partenerilor noştri care au contribuit la organizarea evenimentelor întru susţinerea copiilor cu autism din Moldova.

Suntem mai puternici atunci  cînd ştim că nu suntem singuri!

Acest articol este posibil datorită ajutorului generos al poporului American oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă în mod necesar poziţia USAID sau a Guvernului SUA.