Investitie in calitatea serviciilor turistice!



Fundatia Nationala pentru Dezvoltare Comunitara Iasi implementeaza, in parteneriat cu Organizatia Pentru Dezvoltarea Sectorului Intreprinderilor Mici si Mijlocii – Republica Moldova si Fundatia Nationala pentru Dezvoltare Comunitara Botosani, in perioada Septembrie 2008 – Septembrie 2009, proiectul de cooperare transfrontaliera in domeniul turismului “ACTIVE LEARNING – program de training si invatare experientiala in turism”. Proiectul este sustinut de Uniunea Europeana Programul de Vecinatate Romania – Moldova 2004 – 2006.

Elementele de noutate ale acestui proiect constau in:

  • derularea unui studiu de tip Clientul Misterios ce are ca scop evaluarea hotelurilor, agentiilor de turism si a angajatilor acestora. Clientii misteriosi, desi se vor comporta ca un client normal, nu sunt cumparatori/ turisti obisnuiti, ei vor sti deja ce sa evalueze imediat ce vor intra in hotel- agentie de turism.
  • plecand de la nevoile de instruire identificate cu ajutorul Clientului Misterios, dezvoltarea unui program de instruire format din cinci module ce vor surprinde tematici din managementul relatiilor cu clientii. La program vor participa un grup de 150 responsabili ai relatiilor cu clientii, 25 de manageri si 20 de operatori de turism care vand ofertele turistice din zona. Instruirea va fi realizata folosind metode moderne, inovatoare de educatie a adultilor: jocuri de rol, studii de caz, dezbateri,workshop-uri etc
  • dezvoltarea ofertei de servicii turistice din regiunea transfrontaliera prin promovarea si vanzarea activa, prin intermediul operatorilor turistici, a unui pachet comun de atractii turistice din zona Iasi-Vaslui-Galati-Moldova;

Un alt element extrem de important si de noutate al proiectului este infiintarea Grupului de Initiativa pentru Dezvoltarea Turismului Transfrontalier.

Demarat in septembrie 2008, proiectul consta cateva etape importante: promovarea proiectului la nivel local, regional si transfrontalier prin intermediul presei locale si regionale din Romania si Republica Moldova in decembrie `08, cercetarea primara si mistery client pentru identificarea grupului tinta care va participa la programul de training si selectia participantilor la sesiunile de training in decembrie `08-ianuarie `09, implementarea programului de training februarie-mai `09, sustinerea unui workshop pentru turism iunie `09, infiintarea grupului de initiativa pentru dezvoltarea turismului frontalier iunie-iulie `09, crearea unui web site al Centrului Transfrontalier de Formare, Consultanta si promovare in Turism in iunie `09.

Bugetul total al proiectului este de 246.140 Euro, din care 219.059 Euro (89%), reprezentand finatare nerambursabila din partea Uniunii Europene si 27.081 euro (11%)Euro, reprezentand, contributie proprie a FNDC Iasi.
Fundatia Nationala pentru Dezvoltare Comunitara Iasi s-a implicat alaturi de Fundatia Nationala pentru Dezvoltare

Comunitara Botosani in implementarea unor programe similare in judetul Botosani si regiunea Ivano – Frankivsk Ucraina.

Pentru detalii si informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la:
Tel/Fax: +40232-310020, www.fndc.ro
Daniela Raileanu, Manager proiect; dana.raileanu@gmail.com
Claudiu Lazar, Asistent proiect: claudiu.lazar@gmail.com

Organizatia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM pe langa Ministerul Economiei si Comertului

Pentru detalii si informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la:
Tel/Fax: +37322-225380, www.odimm.md 
Olga Melniciuc; o.melniciuc@odimm.md