Ștefan își spune istoria în cadrul campaniei media „Cunoaște-mă, Respectă-mă, Susține-mă!”



Persoanele cu dizabilități au abilități pe care multă lume nu le cunoaște. Însă, cu un pic de suport, persoanele cu dizabilități pot deveni membri valoroși ai societății noastre. 

Astăzi, în cadrul campaniei media „Cunoaște-mă, Respectă-mă, Susține-mă!” vă invităm să aflați o istorie din viața lui Ștefan. 

Examen 

Era la sfârșitul clasei a IX-a și trebuia să dau examenele. Eu scriu greu, am nevoie de mai mult timp, aproximativ 4 – 5 ore.

Aveam examen la limba română. Profesoara de istorie a venit acasă la mine, ca să verifice să nu copiez. Pentru fiecare examen ni se dădeau două ore, de la 9.00 – 11.00. Am început să scriu. Am scris cât am scris… La un moment dat, s-a apropiat doamna de mine și mi-a spus:

- Ajunge. Examenul s-a apropiat de sfârșit.

Nu am avut cu ce să o contrazic. Vroiam să mai scriu, pentru că învățasem și cunoșteam materialul. Doar că  aveam nevoie de mai mult timp pentru ca să scriu. Examenul avea 12 itemi, iar eu am rezolvat doar 8. Profesoara mi-a spus:

- Pentru tine ajunge.

I-am dat lucrarea.

Am luat 7 la acel examen.

Ștefan B.

Campania “Cunoaște-mă, Respectă-mă, Susține-mă!”, ansată de Keystone Moldova, se desfășoară în cadrul proiectului “Media și comunicare pentru o comunitate incluzivă”, implementat de Keystone Moldova, cu susținerea financiară a Fundațiilor pentru o Societate Deschisă / Inițiative în Media și Sănătate și a Fundației Soros-Moldova.