Să încurajăm visele tuturor copiilor – spot video inedit pentru promovarea Educației Incluzive în Republica Moldova



Sequence-0125 septembrie 2014. În cadrul Civic Fest  a fost lansat un spot social inedit care face parte din campania de comunicare din cadrul  proiectului “Dinamizarea procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova”.

Spotul video se adresează tuturor cadrelor didactice din Republica Moldova dar și publicului larg.

Liliana Rotaru, director CCF Moldova: ”tot mai mulți profesori se conving de beneficiile unei abordări incluzive și individuale a elevilor cu necesități speciale și crește numărul cazurilor incluziunii  de succes în școlile și grădinițele din țară dar și din capitală. Cu toate acestea, mai există profesori care nu se regăsesc sau nu susțin procesul de educație incluzivă, sperăm că acest spot va reuși să-i sensibilizeze și motiveze în depunerea eforturilor pentru a încuraja visele tuturor copiilor”.

Ministerul Educației al Republicii Moldova susține inițiativa APSCF.

Dna Chicu Valentina, Direcția Învățământ Preuniversitar, Ministerul Educației: “Educatorul, profesorul seamănă Dragoste, Căldură, Lumină, Inspirație. El acceptă provocarea pentru a trăi bucuria împlinirii. Și devine Fericit copilul care întâlneşte în fiecare etapă a drumului său  educatorul capabil să-i insufle treptat forţa și elanul  necesar îndeplinirii  destinului său ca om.”

Angela Cazac, învăţătoare, Şcoala-gradiniţă nr. 120, mun.Chişinău, protagonista spotului: “Acest spot este un îndemn pentru toate cadrele didactice care încă mai sunt reticente, care au îndoieli generate de stereotipuri şi prejudecăţi legate de educația incluzivă”.

Spotul urmează a  fi difuzat la mai multe canale media în perioada octombrie-noiembrie 2014 și va fi susținut și de alte evenimente media.

Urmăriți aici spotul: http://youtu.be/vobP9zwwjEs

Proiectul „Dinamizarea Procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova” va culmina, în prima parte a anului 2015, cu „Gala Educației Incluzive” – eveniment în cadrul căruia vor fi premiați profesorii care au reușit să dezvolte și să aplice cu succes practici de educație incluzivă.

Detalii despre proiect pot fi găsite accesând www.aliantacf.md.