Republica Moldova SUSȚINE accesul TUTUROR COPIILOR la educație prin organizarea „Săptămânii Globale pentru Acțiune”
Chișinău, 5 mai 2015. Alianța ONG-urilor active în domeniul protecției sociale a copilului și familiei (APSCF) a demarat, prin intermediul unei expoziții publice de sensibilizare, activitățile dedicate Săptămânii Globale pentru Acțiune, care se desfășoară simultan în aproximativ 100 de țări pe tot parcursul lunii mai.
În Republica Moldova, Săptămâna Globală pentru Acțiune are loc pentru al doilea an consecutiv. În această perioadă, ONG-urile de profil din cele peste 100 de țări, organizează diverse evenimente menite să atragă atenția guvernelor și cetățenilor pe care acestea îi reprezintă pentru a SUSȚINE accesul TUTUROR COPIILOR la educație de calitate. .
Stela Vasluian, președinte APSCF: “Anul 2015 marchează 15 ani de angajamente politice a comunității globale față de Educația pentru Toți – prin Forul de la Dakar și asumarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului. Acesta este un moment de bilanț și noi planuri. Doar de cetățeni și guverne depinde cum vor arăta și de ce succese se vor bucura următorii 15 ani în domeniul educației.”
Astfel, prin intermediul activităților întreprinse, comunitatea globală își propune atingerea unui nou set de obiective pentru perioada post 2015: OBIECTIVELE DEZVOLTĂRII DURABILE.
Agenda Săptămânii Globale pentru Acțiune în Republica Moldova cuprinde mai multe activități printre care:
- Expoziție publică de sensibilizare: 5-30 mai 2015;
- Realizarea și prezentarea unor materiale de comunicare ce vor include experiențele educaționale personale a 6 tineri născuți în anul 2000;
- Conferinţă de presă în care vor fi prezentate experiențele educaționale personale ale celor 6 adolescenți, o scurtă trecere în revistă a realizărilor obiectivelor EDUCAȚIEI pentru TOȚI în țara noastră, dar și recomandări din partea experților în domeniu și a societății civile, pentru perioada post 2015.
Săptămâna Globală pentru Acțiune se desfăşoară ca parte a proiectului „Dinamizarea Procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova”, implementat de către APSCF cu suportul CCF Moldova.