Šidski Trubači din Serbia va cânta la Festivalul Etno-Balcanic de la Complexul VATRA



cover ultimEchipa VATRA pregătește noi surprize pentru doritorii de a asculta muzică live de calitate. Pe lângă artiștii din Republica Moldova, România și Ucraina, anunțați recent, la prima ediție a Festivalului Etno-Balcanic va evolua în premieră și orchestra Šidski Trubači din Serbia.  

În cei 15 ani de activitate, orchestra a susținut peste o mie de concerte în întreaga lume. Germania, Austria, Croația, Oman, sunt doar câteva dintre țările care au găzduit una dintre cele mai bune orchestre de fanfară din Serbia.

Trupa formată din cei mai experimentați instrumentiști, este cunoscută grație ritmurilor și melodiilor balcanice inedite.Membrii ei se pot lăuda cu faptul că îl au în echipă pe suflătorul Milan Milaćević, care face parte și din Wedding and Funeral Orchestra a lui Goran Bregovic.

În plus, Šidski Trubači sunt participanți și laureați ai cunoscutului Festival de Trompete din Guča, organizat anual în Serbia. În 2010 și 2013, orchestra a luat titlul de „Cea mai bună orchestră de fanfară din Voivodina (regiune din Serbia)”.

Totuși, pe lângă muzică sârbească, participanții la primul Festival Etno-Balcanic din Republica Moldova vor putea urmări un program artistic special susținut de reprezentanții minorităților etnice din Republica Moldova. Romii, ucrainenii, rușii, bulgarii, găgăuzii, polonezii vor prezenta portul popular, muzica, dansul, dar și bucătăria tradițională.

Pe 16 și 17 august, la Festivalul Etno-Balcanic vor evolua unii dintre cei mai cunoscuți artiști din Regiunea Balcanică. Astfel, sâmbătă vom putea asculta Argatu’ și Ad Hoc, din România, orchestra Šidski Trubači, din Serbia, orchestra Tharmis, Inna Bondari și DinaRatri, din Moldova, Ansamblul Dor Basarabean și Toporkestra, din Ucraina. Duminică vor intra în scenă cei de la Fanfara Zece Prăjini (Shukar), Burdon din Ucraina, orchestra Tharmis, Ansamblul etno-folcloric Plăieșii și bineînțeles, multașteptații Subcarpați.

Toți ascultătorii de muzică balcanică și etno sunt așteptați în perioada 16-17 august, la Complexul Etno-Cultural VATRA, care se află pe șoseaua Chișinău-Ungheni, km 32. Accesul publicului la Festivalul Etno-Balcanic se va permite începând cu ora 11:00.

Prețul biletului este de 50 de lei pentru o zi și 80 de lei pentru două zile. Acestea pot fi procurate atât online, cât și la intrare, pe teritoriul Complexului.

Parteneri: Vinăria Bostavan, Restaurantul Vatra Neamului, Berea Chișinău, Coca Cola, Fidesco, Dulcinella, Unibank, Codru ST, Meat House, OWH, VICAM, Anturaj, Fautor, Betty Ice, Biroul Relații Interetnice al Republicii Moldova, USAID, CEED. 

Parteneri Media General: Publika TV. Parteneri media: Kiss FM, Moldova 1, TV7, Unimedia, Radio Europa Libera,Timpul, Play.md, Jurnal de Chișinău, Civic.md, Allfun, Europa plus, Fresh Fm, Russkoe Radio, Radio Milfova, Forum.md, National FM, Iticket, Moldova.org, Realitatea TV, Mir Tv, Ziarul National, Zugo, Yupi, Madein md,  Vedete.md, Locals,  Student Fm.

Pentru informații suplimentare, contactați:
Lilia Duca,
PR Manager VATRA

Tel: 068 29 46 92/email: lilia.duca@vatrafest.com