27 şi 28 aprilie –colectarea naţională de produse alimentare din campania de Paşti „Masa Bucuriei”



Mitropolia Basarabiei prin intermediul Misiunii Sociale „Diaconia” a lansat pe data de 8 aprilie, pentru al patrulea an consecutiv, campania de Paşti „Masa Bucuriei”. Pe data de 27 şi 28 aprilie, în sâmbăta şi duminica Floriilor, va fi organizată cea mai importantă activitate din proiect: colecta de produse alimentare. Acţiunea se va desfăşura concomitent în Chişinău, Orhei, Cahul şi Edineţ, va implica peste 200 de voluntari şi 17 magazine.

În aceste zile, tinerii voluntari îi vor îndemna pe oameni ca în afară de produsele achiziţionate pentru familie, în preajma Sărbătorilor de Paşti, să doneze produse alimentare pentru susţinerea celor nevoiaşi.

Toate resursele acumulate în campanie vor deveni prânzul cald al beneficiarilor cantinei sociale mobile „Aproape de Aproapele” (recent lansată în Chişinău), care va deservi zilnic 150 de persoane nevoiaşe. De asemenea, donaţiile din teritoriu vor ajunge sub formă de pachete alimentare la bătrânii singuratici asistaţi de centrele parohiale.

Până în prezent, în cadrul aceluiaşi proiect, prin intermediul unor lecţii de solidaritate, cca 300 de elevi şi studenţi din capitală au fost familiarizaţi cu problemele bătrânilor singuratici şi cu posibilităţile de susţinere a acestora.

Campania „Masa Bucuriei” 2013 se desfăşoară cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, cu acordul Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova, precum şi cu susţinerea:

Partenerilor: Fourchette, Everest, Linella, Green Hills, Shopping MallDova, Fagur, Sanin

Partenerului media general: Moldova 1 şi Radio Moldova

Partenerilor media: Radio Chişinău, Ziarul de Gardă, Unimedia, Adevărul Moldova, ŞtiriLocale, CivicMd, Euro TV, Busuioc TV, Radio Noroc, Noroc TV, OWH Studio, AndiMax Media, Troleibus.md, DMG Marketing, Agenţia publicitate „Standart".

 

În campania de Paşti din 2012, datorită celor 70 de voluntari şi oamenilor care au răspuns invitaţiei de a face o donaţie pentru bătrânii rămaşi singuri, au fost colectate 1500 de kg de produse alimentare şi peste 16 mii lei. În preajma Sfintelor Sărbători de Paşti, produsele alimentare şi fondurile au ajuns la cantinele sociale: „Sf. Maria Magdalena” din s. Roşu (Cahul) şi „Sf. Ilie” din or. Leova, unde zilnic iau masa câte 20 de bătrâni, iar alţi 220 de bătrâni singuratici din 7 parohii ale Mitropoliei Basarabiei au beneficiat de pachete alimentare.

Adresele magazinelor (din Chişinău), unde se va realiza colecta din acest an:

Denumirea magazinului

Adresa

Everest

str. Mihail Sadoveanu, 42/6

Everest

str. Vasile Alecsandri, 143

Fourchette

str. Arborilor, 21 SHOPPING MALLDOVA

Fourchette

bd. Moscova, 19

Fourchette

Calea Iesilor, 10

Green Hills 10 (Buiucani)

Piaţa Dimitrie Cantemir, 1

Green Hills 14 (Ciocana)

str. Mihail Sadoveanu, 20/1

Green Hills 4 (Botanica)

Str. C. Brincuşi, 3

Green Hills 5 (Ciocana)

Str. Alecu Russo 28

Linella 16 (Buiucani)

str. Alba Iulia 196/4

Linella 20 (Ciocana)

str. Ion Dumeniuc 12

Linella 4 (Rîşcani)

bd. Moscova 10/1

Linella 5 (Buiucani)

str. Onisifor Ghibu 7/2

Linella 9 (Rîşcani)

str. Matei Basarab 5/1

Persoană de contact:

Anna Zastavneţcaia

Responsabil de relaţii publice

Tel: (+373 22) 46 32 28

069474814

Str. Criuleni, Nr. 22

e-mail: office@diaconia.md

site: www.diaconia.md

IMG 0977