Seminar raional al profesorilor de limbă engleză în Soroca



Marti, 14 februarie 2012, în incinta LT „A. Puşkin” din oraşul Soroca a fost organizat seminarul raional pentru profesorii de limbă engleză din raion.

A devenit deja o frumoasă tradiţie în raionul Soroca ca profesorii de limbi moderne să se întrunească în cadrul unor seminare metodice cu aplicarea în practică. De această dată, profesorii de limbă engleză din raion au fost invitaţi să participe la un eveniment dedicat culturii şi civilizaţiei ţărilor vorbitoare de limbă engleză, precum şi să vizualizeze metodici interactive implementate de către profesori în procesul de predare-învăţare în şcoală, fiind ghidaţi de către inspectorul şcolar, dna. Valeria Chiriac.

Catedra de Limbă Engleză şi administraţia şcolii reprezentată de către dna director Şilova Silvia din cadrul LT „A. Puşkin” au găzduit cu multă dragoste profesorii din raion, moderând un şir de evenimente, structurate cu scopul de a activiza şi stimula învăţarea limbii străine în rândul elevilor.

Partea practică a seminarului a ţinut de demonstrarea unor lecţii de limbă engleză şi a unei activităţi extra-curriculare extraordinare. Cei prezenţi au asistant la orele desfăşurate de către profesoarele de limbă engleză, doamnele Olga Guţu şi Violeta Andriuţa.

Una dintre protagonistele zilei, dna Olga Guţu, a promovat o lecţie demonstrativă cu subiectul „Schooling” în clasa a VII-a. Elevii au fost direcţionaţi să parcurgă timp de 45 de minute prin toate etapele sistemuluui de educaţie, conştientizând importanţa pe care o poartă educaţia pentru societatea noastră.

Doamna Violeta Andriuţa a desfăşurat o călătorie în lumea magică a sărbătorilor „Holidays”, implicând elevii în diferenţierea sărbătorilor celebrate în Marea Britanie, Statele Unite ale Americii şi Republica Moldova. Au fost creativ accentuate simbolurile acestor sărbători, au fost confecţionate felicitări şi s-a menţionat impactul pozitiv de a fi alături de cei dragi în aceste momente unice.

Aşa a fost să fie ca seminarul să se desfăşoare chiar când în ţările vorbitoare de limbă engleză este marcată Ziua Îndrăgostiţilor (St. Valentine’s Day). Zăpada şi viscolul bântuiau prin oraş în această zi, iar în incinta Liceului „A. Puşkin” elevii au anunţat cod roşu de iubire. Au organizat o sărbătoare magnifică, transferând cei prezenţi în trecut, pe când preotul Valentin ajuta tinerii care doreau să se căsătorească în ascuns, fiind apoi condamnat la moarte pentru aceasta. Copii au cântat în diferite limbi şi au dansat fermecător, dând dovadă de interes şi plăcere de a studia limba engleză. Atmosfera a fost una explozivă şi aplaudabilă.

Ambele profesoare au dat dovadă de profesionalism, au implementat metode tradiţionale şi netradiţionale, au uimit prin calm, ingeniozitate şi măiestrie. Aceste activităţile au fost apreciate cu calificativul „foarte bine”.

Aducem mulţumiri tuturor celor care în cadrul acestui seminar s-au străduit să ne dăruie din afecţiunea şi optimismul său.

Svetlana Stelea,

Profesoară LT „A. Puşkin”