In trecut profesor – in prezent voluntar "Soarta"



Istorie de succes in cadrul proiectului „Imbatrinire activa prin voluntariat”

Implementat de catre Asociatia Obdsteasca „Soarta” cu suportul FHI 360, Chisinau

Beneficiarul Centrului de Zi si voluntarul Asociatiei Obstesti „Soarta” Navin Boiarschii se naste la 4 iunie 1934. In prezent locuieste in orasul Soroca.

În 1959 absolveste Institutul Pedagogic „Ion Creanga” din orasul Chisinau, Facultatea Educatia Fizica, Biologia si Anatomia Omului.

Fiind tinar specialist, activeaza ca profesor de educaţia fizica la Scoala Medie din satul Cosauti, raionul Soroca. Mai tirziu isi continua activitatea pe parcursul a 2 ani la Scoala Sportiva din orasul Soroca, in calitate de sef de studii. Apoi, se dedica timp de 37 de ani viitoarelor cadre didactice, instruind si dezvoltind fizic studentii Scolii Pedagogice din Soroca.

Detine in portofoliul sau o multime de diplome si mentiuni, ceea ce da dovada de atasamentul si dedicatia sa pentru lucrul preferat: munca cu oamenii. Mai poseda si Certificatul de Onoare si Medalia „Destelenirea Pamintului”.

In anul 1958 isi uneste destinul cu persoana careii devine o buna prietena de viata pina iîn prezent. 53 de ani sunt impreuna, infruntind greutatile vietii si împartasind bucuriile. Impreuna cu sotia sa Maria au educat 3 fete, iar acum culeg roadele vietii, bucurindu-se de copii sai.

In viata cel mai mult pretuieste oamenii si incearca sa-i sustina pe acei care au nevoie de ajutor.

In calitate de voluntar in cadrul proiectului implementat de catre Asociatia „Soarta” ofera sprijin si ajutor unui batrin nevazator si singuratic ce se afla intr-o situație dificila si necesita ingrijire permanenta. Isi face datoria de voluntar cu dăruire se sine si caldura sufleteasca. Vizitind aceasta persoana la domiciliu, incearca sa-l sustina moral, sa-l ajute cu treburile casnice si sa faca cumparaturile necesare. Impreuna discuta despre anii ce au trecut, caci au ceva in comunii, amindurora le place sportul si au avut aceasta ocupatie la baza profesiei sale pe parcursul vietii. 

Pe 3 septembrie 2011 in calitate de voluntar activ a „Soarta” a fost invitat sa participe la o emisiune televizata „Viaţa merge mai departe” de la postul de televiziune Jurnal TV, o emisiune unde sunt invitati omaeni deosebiti, ca sa vorbeasca lumii despre un caz real si extraordinar din viata lor, ca sa motiveze si alti oamnei sa nu ramina indiferenti de acei care necesita ajutor si alinare. Pentru a viziona această emisiune puteti accesa http://jurnaltv.md/#viata-merge-mai-departe-9-octombrie-298043.

In orasul Soroca mai sunt oameni alesi, despre care se poate de vorbit si cu care merita sa ne mindrim. Si multe dintre aceste persoane sunt voluntari ai Asociatiei Obstesti „Soarta”.