Un loc de joacă pentru copii – efort pentru zîmbete



Consiliul Național al Tineretului din Moldova, cu susținerea AED şi Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), a organizat o serie de instruiri în perioada 9–29 aprilie 2011, în cadrul proiectului ”Stimularea Inițiativelor Locale de Tineret” cu scopul de a susține tinerii în dezvoltarea și implementarea proiectelor.

Cristina Donică, participantă în cadrul sesiunilor de instruire, a venit cu ideea de a amenaja un loc de joacă pentru copii în or. Strășeni. În timpul seminarului, ea a identificat  problema, a discutat aspectele similare cu colegi din alte regiuni ale Moldovei, a determinat  actorii comunitari, care ar putea ajuta la  realizarea  proiectului și a elaborat un plan de acțiuni complex pentru a asigura copii din sector cu un teren de joacă accesibil.

Astfel, cu susținerea a 7 tineri din localitate, ea a reușit să negocieze cu autoritățile locale şi să găsească sursele financiare necesare pentru procurarea unui ansamblu de joacă pentru copii, iar voluntarii au contribuit la instalarea acestuia.

Succesul acestei inițiative i-a determinat pe voluntari să continuie pe aceeași direcție, să insiste asupra ideii lor și să muncească pentru a atinge scopul final, astfel încît or. Strășeni să se bucure de o comunitate mai frumoasă și locuitori mai responsabili.

Proiectul “Stimularea Inițiativelor Locale de Tineret” este posibil graţie ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului AED Consolidarea Societăţii Civile în Moldova (MCSSP). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă în mod necesar poziţia USAID, Guvernului SUA sau AED.