Intreceri sportive cu participarea copiilor si tinerilor la carucior



Pe data de 4 iunie, Asociatia Invalizilor sectorul Botanica a organizat pentru prima data competitii cultural-sportive. Aceste actiuni au avut loc in padurea de linga gradina zoologica, intre trei organizatii si anume: Asociatia Invalizilor sectorul Botanica, Asociatia ,,Motivatie" si Asociatia Republicana a Invalizillor.

Scopul acestor competitii a constat in integrarea copiilor si tinerilor cu disabilitati in societate. Prin aceste actiuni noi am putut sa aratam exemple reale de integrare a persoanelor cu disabilitati aceasta fiind una din prioritatile principale ale organizatiilor participante.

La aceasta competitie au participat aproximativ 60 de persoane printre care au fost  copii si  tineri cu disabilitati din cadrul acestor organizatii. Au fost formate trei echipe, cite o echipa din fiecare organizatie, a cite sase participanti. Fiecare participant a avut proba sa, si nu a putut sa participe de multe ori. Probele au fost efectuate intr-o anumita perioada de timp conform caruia au fost facute si totalurile. Prima proba a fost inlaturarea obstacolelor, apoi impuscarea in baloane, sprint la carucior, orientarea pe teren, ridicarea pe fringhie si navigarea pe canoe. Un plus in aceste intreceri a fost faptul ca persoanele cu necesitati speciale au avut posibilitatea de a comunica unul cu altul, si au avut curajul sa participe fara vre-o teama ca nu vor reusi.

La finalul acestor competitii au fost numite locurile si au fost premiati toti participantii. Pe primul loc s-a situat Asociatia Motivatie, pe locul doi Asociatia Republicana a Invalizilor si pe ultimul loc Asociatia Invalizilor sectorul Botanica.

Multumiri aducem sponsorilor care ne-au ajutat sa organizam aceste competitii: Moldova AgroInbank, Victoria bank, Milestii Mici, S.A. Coisvin, Provider-exim, Camerton Patisier si membrilor federatiei turismului.


MOTIVATION Moldova Association
transforming disability into ability

Traian 23/1, MD-2060, Chisinau
Republic of Moldova
Tel/fax: + 373 22 66 13 93
Tel: + 373 22 76 35 97
e-mail: motivationmd@yahoo.com