Lecție Publică „Moldova între libertatea de religie, dreptul la libera exprimare și dreptul la egalitate”

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Asociația Promo-LEX, Equal Rights Trust și Centrul de Informații "GENDERDOC-M"

Copy of 2 REACH THE TOP

Vă invită 

LECȚIA PUBLICĂ „Moldova între libertatea de religie, dreptul la libera exprimare și dreptul la egalitate”

Marți, 7 Iunie 2016, orele 17.00 -19.00 să participați la  

În cadrul evenimentului:

  1. Joanna Whiteman, expertă în litigare din cadrul Equal Rights Trust, Londra va vorbi despre practica internațională și perspective comparative privind echilibrarea libertății de religie și a drepturilor altora;
  2. Doina Ioana Străisteanu, avocată, expertă în drepturile omului va analiza aspectele cheie ale Deciziei Curții Constituționale cu privire la Sesizarea privind excepția de neconstituționalitate art.1 alin. (2) lit.c) din Legea cu privire la asigurarea egalității și impactul acesteia asupra libertății de exprimare a convingerilor religioase în Moldova;
  3. Dumitru Sliusarenco, avocat, Asociația Promo-LEX va vorbi despre utilizarea mecanismului sesizării Curții Constituționale cu privire la ridicarea excepției de neconstituționalitate cu scopul dezvoltării drepturilor omului și a dreptului la egalitate în Moldova: Procedura pas cu pas + Studiu de caz.

Locul evenimentului: Sala Roșie, Centrul Summit (str. Tighina 49/3, Chișinău)
Limba de lucru: Română și Engleză (va fi asigurată traducerea simultană)

Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului Consolidarea capacităților societății civile din Moldova, inclusiv regiunea Transnistreană, în combaterea discriminării prin intermediul acțiunilor de advocacy”. Obiectivul general al proiectului este de a contribui la consolidarea protecției împotriva tuturor formelor de discriminare în Moldova. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană.


INTRAREA LIBERĂ! VĂ AȘTEPTĂM !

Pentru informații suplimentare contactați Carolina Bondarciuc
prin: GSM (+373 22) 69637849, Tel/Fax (+373 22) 450-024 sau prin e-mail pr@promolex.md

.

Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.