Trecere pietonală mai vizibilă în satul Văleni, cu ajutorul tinerilor și a primăriei



Vizibilitatea redusă a trecerii pietonale și a marcajului rutier din satul Văleni, raionul Cahul a grăbit implicarea tinerilor și a administrației publice locale să vopsească trecerea, ce abia se mai vedea.

Marcajele rutiere aplicate pe carosabil se șterg în timp și simpla trecere de pietoni de multe ori nu este de ajuns pentru a proteja pietonii. Din momentul ce aceste treceri destinate pietonilor nu sunt vizibile, crește și riscul de accidente.

1

Grupul de tineri creat în raionul Cahul în cadrul proiectului „REACH OUT – dezvoltarea cetățeniei active în rândul tinerilor la nivel local”, echipați cu perii și vopsea, au dat o nouă viață liniilor aparent vopsite dedicate pietonilor și au desfășurat o activitate de conștientizare a importanței traversării regulamentare a străzii pe trecerile pentru pietoni, unde ei au prioritate.

“Am trăit cea mai frumoasă experiență. Niciodată nu m-am gândit că putem contribui și noi la renovarea trecerilor de pietoni și astfel ne putem face auziți și văzuți prin inițiativa noastră, a tinerilor. Și se poate, dacă vorbești, ești auzit de autorități și împreună realizăm lucruri frumoase”, ne povestește Natalia Donea, participantă la acțiunea desfășurată.

Activitatea practică comunitară este organizată în cadrul proiectului „REACH OUT – dezvoltarea cetățeniei active în rândul tinerilor la nivel local”, implementat de CDEC în cadrul Programului de Granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației și Cercetării.