Servicii digitale pentru susținerea afacerilor



Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) în parteneriat cu Agenția de Guvernare Electronică (AGE) au organizat pe parcursul lunii aprilie 2021, o serie de sesiuni de informare online, cu genericul: “Servicii digitale pentru susținerea afacerilor”.

În cadrul celor 3 sesiuni au partcipat peste 100 de antreprenori din țară, interesați de serviciile digitale și oportunitățile oferite de acestea.

Potrivit președintelui CCI a RM Sergiu HAREA, evenimentul a avut drept scop familiarizarea reprezentanților businessului autohton cu oportunitățile pe care le oferă serviciile online și instruirea participanților în vederea utilizării soluțiilor și platformelor digitale care le pot simplifica procesele și optimiza resursele.

“De la începutul pandemiei de COVID-19, CCI a RM a digitalizat mai multe procese pentru a moderniza și simplifica accesul mediului de afaceri la serviciile acordate de Cameră. Astfel, agenții economici pot participa la:

  • expoziții virtuale;
  • instruiri online;
  • forumuri internaționale;
  • să depună cereri pentru expertiza și evaluarea mărfurilor la distanță.

Platformele online ale CCI sunt conectate la serviciile electronice guvernamentale MSign și MPay, ceea ce asigură securitatea datelor. De asemenea, este în proces de actualizare și modernizare Registrul membrilor CCI a RM, care va pune la dispoziția membrilor și partenerilor CCI a RM un șir de instrumente eficiente de promovare și informare. În prezent, primim cereri de participare la Expoziția Virtuală “SMExpo 2021”, care se va desfășura în perioada 03-18 iunie 2021, pe platforma www.virtual-fairs.md”, a mai declarat președintele CCI a RM.

Pe durata celor 3 sesiuni de informare, participanții au beneficiat de informații despre serviciile electronice pentru business și au participat la exerciții practice, pentru a-și consolida abilitățile de utilizare a serviciilor electronice.

Specialiștii CCI le-au oferit beneficiarilor informații detaliate despre platfroma CCI client.chamber.md pentru servicii de expertiză, evaluare și certificare, precum și cum pot să se întregistreze la Expoziția Virtuală “SMExpo 2021”, de pe platforma www.virtual-fairs.md, prima platformă digitală din Republica Moldova, care permite organizarea expozițiilor on-line. Platforma permite fiecărei companii de a avea un stand și de a-și promova produsele cu imagini vizuale, video, informații, ș.a.

Specialiștii AGE au prezentat modalitățile de accesare a Portalului guvernamental al antreprenorului – MCabinet – un serviciu nou creat de AGE și destinat dezvoltării afacerilor. De asemenea, au fost prezentate și servicii digitale accesibile precum MPay și MPower și cum acestea pot contribui la dezvoltarea afacerii și competitivității antreprenorilor.

Participanții la sesiuni de informare vor beneficia și pe viitor de suportul necesar în vederea dezvoltării afacerilor și aplicării în practică a cunoștințelor acumulate în cadrul celor trei sesiuni de informare.

Sesiunile de informare pot fi urmărite pe canalul de Youtube al CCI.

20 aprilie- https://www.youtube.com/watch?v=W3Fey8ttX6I&t=1078s

23 aprilie- https://www.youtube.com/watch?v=kIEQ2MjuW4g

28 aprilie- https://www.youtube.com/watch?v=tYGRcZ5F-yQ

Evenimentul a fost organizat pe platforma Comitetelor Sectoriale pentru Antreprenoriat  de pe lângă CCI a RM, la solicitarea membrilor instituției camerale. Email: membrii@chamber.md