Firmele de agricultură ecologică din Moldova oferă gustul de produse din țară la cea mai mare expoziție de alimente ecologice din lumeCHIŞINĂU, REPUBLICA MOLDOVA (12 Februarie, 2019) – Șase companii agricole certificate ecologic din Republica Moldova vor oferi potențialilor clienți din sute de țări un gust de produse alimentare ecologice moldovenești la cea mai mare expoziție de comerț cu produse ecologice din lume.

Companiile fac parte din cadrul unei delegații a Asociație Patronale „Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA), care participă la „BioFach 2019”, eveniment care va avea loc în perioada 13-16 februarie la Nürnberg, Germania. Peste 3.200 de expozanți de produse ecologice sunt așteptați sa participe la BioFach, expoziție care de obicei atrage peste 50.000 de vizitatori. Toate alimentele ecologice expuse la BioFach trebuie să corespundă standardelor ecologice ale Uniunii Europene. MOVCA este o asociație non-guvernamentală, bazată pe membri, care susține agricultura și produsele alimentare ecologice în Republica Moldova. Membrii MOVCA sînt producători, expeditori, procesatori, distribuitori, importatori, exportatori, consultanți, comercianți cu amănuntul, consumatori și alții.

„Considerăm că în calitate de producători de produse ecologice relativ noi, producătorii ecologici ai Moldovei pot oferi clienților din întreaga lume atât prețuri, cât și calitate atractivă”, a menționat Alexei Micu, director executiv al MOVCA. „Moldova are produse excelente de oferit clienților noștri și suntem hotărâți să livrăm cereale, fructe, nuci, vinuri și alte produse care corespund tuturor standardelor de producție ecologică”.

Ela Malai, Doctor în științe, directorul adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), la fel va face parte din delegația care va vizita expoziția BioFach 2019.

De asemenea, vor participa reprezentanți a două institute de producere a semințelor – Selecția, Bălți și Porumbeni, precum și unul dintre pionierii agriculturii ecologice din Moldova, domnul Boris Boincean, care este și președintele MOVCA.

În plus, domnul Micu va oferi o prezentare interactivă în cadrul Congresului BioFach care descrie dezvoltarea Moldovei ca producător agricol ecologic și oportunitățile sale de piață.

Companiile membre MOVCA care vor participa la BioFach 2019 sunt următoarele:

  • Prograin Organic SRL
  • AMG Kernel SRL
  • Vinurile Equinox (Crama Domneasca SRL)
  • Rose Line SRL
  • Natur-Perpetua SRL
  • Biantti (Ygrick-Group GȚ)

De asemenea, participă şi reprezentantul a Control Union Dnjestr SRL, un organism de inspecție și certificare europea, acreditat recent în Republica Moldova, care oferă certificare ecologică pentru aproape jumătate din membrii MOVCA.

Participarea MOVCA la BioFach 2019 este susținută de Agenția de Dezvoltare din Lichtenstein (LED), People in Need Moldova și Agenția de Investiții a Moldovei. De asemenea, MOVCA beneficiază de asistență din partea proiectului „Cultivarea noilor frontiere în agricultură” (CNFA), organizație finanțată de USAID.

Articol adaugat de: MOVCA