Primăria municipiului Chişinău interzice desfăşurarea întrunirii de către Organizaţia „GenderDoc-M” în Piaţa Marii Adunări Naţionale



Primăria municipiului Chişinău informează că Curtea de Apel Chişinău a admis astăzi cererea de chemare în judecată depusă de Primăria capitalei împotriva Centrului de Informaţii „GenderDoc-M” privind interzicerea desfăşurării unei întruniri la data de 2 mai 2010 în Piaţa Marii Adunări Naţionale. 

Astfel, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, a fost interzisă desfăşurarea întrunirii organizată de Centrul de Informaţii „GenderDoc-M” în Piaţa Marii Adunări Naţionale. În acelaşi timp, se permite organizarea manifestării respective în incinta Teatrului de Vară, din Parcul „Valea Morilor”. 

Trebuie să menţionăm că Organizaţia „GenderDoc-M” a depus o declaraţie prealabilă la Primăria Chişinău la 23.03.2010, prin care solicita asigurarea ordinii publice şi a securităţii persoanelor care vor participa la o manifestare ce urma să fie organizată la data de 2 mai a.c., în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi la care urmau să participe circa 50 de persoane, inclusiv angajaţi, membri şi voluntari ai organizaţiei şi oaspeţi ai Festivalului „Curcubeul peste Nistru”. După care, la primărie au fost înregistrate foarte multe demersuri şi petiţii, din partea unor organizaţii, instituţii şi persoane fizice, prin care se solicita interzicerea desfăşurării unei întruniri organizate de reprezentanţii minorităţilor sexuale şi ai susţinătorilor acestora. 

Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău