Implicarea a 1968 de copii și adolescenți în activităţi motrice, cu caracter recreativ și competiţional



În perioada mai-iulie, 1968 de copii și adolescenți din raioanele Cahul, Telenești, Leova, Ungheni, Călărași, Cantemir și mun. Chișinău au participat în activități de promovare a modului sănătos de viață prin activitate fizică și sport. Activitățile au fost desfășurate în cadrul proiectului “Creștem o generație inclusivă și activă” implementat de A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE în parteneriat cu Școala Sportivă Specializată de Fotbal nr.1 din mun. Chișinău din fondul măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Copiii și adolescenții au reușit să înțeleagă mai bine beneficiile practicării activității fizice pentru propria stare de sănătate, să exploreze metode și jocuri interactive, să îmbunătățească abilitățile sociale și să câștige mai multă încredere în forțele proprii. Aceștia au participat în cadrul a: 2 flashmob-uri (225 de beneficiari); 10 competiții sportive (574 de beneficiari); 7 instruiri în promovarea modului sănătos de viață (632 de beneficiari); 4 excursii și tabere interactive (175 de beneficiari) și 3 concursuri de desene și fotografii, inclusiv 1 TVC (362 de beneficiari).

A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE aduce mulțumiri organizațiilor partenere pentru crearea unui mediu prietenos, inclusiv și sănătos pentru toți copiii și adolescenții, în special din păturile social-vulnerabile și cu cerințe educaționale speciale: Biblioteca Publică Baurci-Moldoveni, Biblioteca Publică Larga Nouă, Biblioteca Publică Drujba, IP Gimnaziul ”Efim Josanu” s. Ciulucani, IP Gimnaziul Inești s. Inești, IP Liceul Teoretic „Grigore Vieru” s. Borogani, IP Gimnaziul „Delta” s.Tartaul, IP Gimnaziul „Ștefan cel Mare” s. Bravicea, Centrul Recuperare Activă și Reintegrare Socială a Copiilor și Tinerilor cu Handicap Fizic și Serviciul Social și Centrul de zi pentru copii cu boli rare și autism ”Fluturele Albastru” din mun. Chișinău.

--------------

Acest material a fost elaborat în cadrul proiectului “Creștem o generație inclusivă și activă” implementat de A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE din fondul măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

 

Mai multe detalii: 

https://www.facebook.com/principiisanatoase/

https://prinsanatate.wordpress.com/

 

 

activitate sport Baurci