Invitație la Clubul de presă „Experiența BNM în implementarea cerințelor tehnice și a criteriilor de evaluare pentru achizițiile verzi”



Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” invită jurnaliștii și persoanele interesate la Clubul de presă pentru achizițiile publice durabile „Experiența BNM în implementarea cerințelor tehnice și a criteriilor de evaluare pentru achizițiile verzi”.

Evenimentul va avea loc luni, 30 octombrie 2023, cu începere de la ora 10.00, la sediul IDIS „Viitorul”, sala de conferințe (str. Iacob Hâncu 10/1).

Discuțiile Clubului de presă vor fi moderate de Olga Pisarenco, șefa Direcției achiziții și management contracte și Ludmila Ionițel, jurisconsult principal, Direcţia Achiziţii şi Management din cadrul BNM.

Achizițiile publice verzi au un rol-cheie în eforturile Republicii Moldova de a asigura o tranziție spre o dezvoltare economică verde, iar odată cu obținerea statutului de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, iar fortificarea abordării pe dimensiunea achizițiilor publice verzi este absolut necesară. În acest sens, întregul proces de de derulare a achizițiilor publice desfășurat de către BNM corespunde cerinţelor de protecție a mediului prin planificarea pe hârtie; inițierea achizițiilor, arhivarea și păstrarea dosarelor de achiziție în format electronic, iar majoritatea procedurilor de achiziție au loc prin intermediul sistemul MTender.

 image


La Clubul de presă sunt invitați jurnaliști și reprezentanți ai instituțiilor mass-media, lideri de opinie și experți media, persoane interesate în achizițiile publice durabile, pentru a dezbate acest subiect în scopul protecției mediului.

…..

Acest eveniment este organizat cu suport din partea proiectului „Consolidarea achizițiilor publice durabile în Republica Moldova”, finanțat din bugetul de stat în cadrul Programului de Stat 2020-2023. Acesta are scopul de a contribui prin cercetare și transfer de cunoștințe la soluționarea problemelor de protecție a mediului, concomitent cu reducerea semnificativă a inegalităților în plan social și a încurajării afacerilor durabile și a consumului sustenabil.