Împreună pentru integrarea refugiaților din Ucraina



viber image 2022 05 15 11 45 42 307„Un rău mare este şi atunci când nu faci bine” (Jean-Jacques Rousseau), pornind de la această idee, AO Asociația pentru Inovare, Educația și Dezvoltarea Tinerilor a dat start proiectului: „Împreună pentru integrarea refugiaților din Ucraina”.

                Proiectul a fost realizat cu participarea a 70 de beneficiari, rezidenți ai Centrului de plasament temporar pentru refugiații din Ucraina și 30 copii din orașul Fălești, iar scopul principal al proiectului a fost adaptarea, integrarea și socializarea refugiaților în comunitate.

Timp de 2 luni (aprilie-mai 2022), 70 de persoane din cadrul centrului de refugiați au beneficiat de consilieri psihologice, activități sportive, Art Terapie, teatru de păpuși, programe de educație non-formală și divertisment, jocuri de masă și vizionări de film animat, precum și o expoziție de desene realizată în format online și offline în cadrul școlii de artă Fălești;

Toate acestea nu am fi reuși fără suportul acordat de partenerii noștri locali: Direcția Generală Asistență Socială Fălești; Liceul Mihai Eminescu, Fălești; Școala de Arte Plastice, Fălești; Muzeul de istorie, Fălești. Vă mulțumim pentru contribuția și efortul depus în realizarea cu succes al activităților.

Amintim că acest proiect a fost realizat de AO Asociația pentru Inovare, Educația și Dezvoltarea Tinerilor, finanțat în baza unui acord de activitate comună între AO Interacțiune și Lifting Hands International. Aducem sincere mulțumiri donatorilor pentru încrederea acordată.

Împreună, contribuim pentru o societate mai bună.

O expoziție cu lucrărilor realizate de copii, poate fi văzută accesând link-ul: https://bit.ly/38iYVAr