Lansarea oficială a Telefonului Copilului 0 800 11 116





Pe data de 20 august CCF Moldova – Copil, Cominitate, Familie, reprezentant oficial al Hope and Homes for Children, Marea Britanie, în parteneriat cu Avocatul Parlamentar pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi cu susţinerea financiară a misiunii OSCE în R. Moldova a  lansat Telefonul Copilului – o linie fierbinte pentru copii. La Telefonul Copilului, minorii pot reclama cazurile de încălcare a drepturilor lor la dezvoltare fizică, psihologică, spirituală, morală şi socială.

Scopul acestui serviciu este de a contribui la protecţia drepturilor copiilor prin asistenţă telefonică oferită de jurişti. La numărul de telefon 0 800 11 116, între orele 8.00 – 20.00, experţi în jurisprudenţă vor înregistra cazurile de abuz emoţional, fizic, sexual sau neglijare, violenţă şi exploatare. Ei vor acorda consultanţă juridică gratuită şi, în caz de necesitate, vor face legătura cu avocatul copilului.

Atât copiii, cât şi adulţii sunt încurajaţi să semnaleze cazuri de abuz sau violenţă asupra copiilor pentru ca specialiştii să intervină prompt şi să acţioneze cît mai rapid pentru a soluţiona aceste cazuri.

Consultanţii Telefonului Copilului vor colabora în strânsă legătură cu profesioniştii din domeniul protecţiei copilului (asistenţi sociali, cadre didactice, organe de drept, servicii medicale, diverse organizaţii nonguvernamentale) în funcţie de tipul apelului.  Principiile după care se vor conduce angajaţii la linia fierbinte sunt :

- respectarea legislaţiei naţionale şi internaţionale referitor la Drepturile Copilului

- asigurarea respectării Convenţiei Naţiunilor Unite privind Drepturile Copilului

-   respectarea interesului superior al copilului

-   păstrarea confidenţialităţii

-   non discriminarea

-    abordarea individuală a fiecărui caz.

De asemenea, Telefonul Copilului are drept scop informarea, documentarea şi prevenirea  cazurilor de încălcare a drepturilor copilului, ceea ce va spori protecţia drepturilor cetăţenilor minori.

Mizăm pe colaborarea dvs. în difuzarea numărului 0 800 11 116 în rândul copiilor pentru ca ei să poată accesa serviciul dedicat lor.

//

//

//

//


Posted: 2009-08-20 02:46:31

Citeste articolul/Sursa