Întreprinderea socială „Floare de cireș” de la Răzeni a obținut Titlul „Social Enterprise of The Year 2018”



Nu în zadar se spune că sfârșitul este acel ce încununează opera. Iar sfârșitul lui 2018 vine să încununeze în cel mai frumos și admirabil mod eforturile depuse zi de zi și an de an de angajații întreprinderii sociale „Floare de cireș”. În acest context, suntem mândri să vă anunțăm că multrâvnitul titlu european – Social Enterprise of The Year („Întreprinderea Socială a Anului”), acordat de organizatorii competiţiei ,,European Citizenship Awards”, i-a revenit pe bună dreptate anul acesta celor de la Floare de cireș. Ceremonia de înmânare a prestigiosului premiu a avut loc pe 2 decembrie 2018, la Gdansk, Polonia, la iniţiativa comună a celor doi autori ai premiului – Forumul Civic European şi Volonteurope – două reţele europene care promovează cetăţenia inteligentă şi activă, precum şi recunoaşterea importanţei justiţiei sociale pentru coeziunea comunităţilor din Europa.

4 000 de persoane au făcut posibilă realizarea acestui vis, prin acordarea votului lor prețios și plin de încredere întreprinderii sociale care știe să rămână prima de acest gen din republică. Floare de Cireş a fost fondată de către Asociaţia Obştească “Eco-Răzeni” în 2012, pentru a replica o bună practică europeană de incluziune socio-profesională a tinerilor cu alte abilităţi, care a generat rezultatele angajamentelor asumate de A. O. ,,Eco-Răzeni” şi partenerii săi: sporirea calităţii vieţii tinerilor cu alte abilităţi, accesul lor facilitat la servicii sociale inovative, exersarea abilităţilor de viaţă şi de muncă, precum şi asigurarea sustenabilităţii intervenţiilor de incluziune socială.

În septembrie 2013, întreprinderea socială și-a început activitatea prin prestarea de servicii de catering, iar până în septembrie 2018, a contribuit la succesul a 2161 de evenimente, satisfacția a 274 de clienți și recunoștința a 60 mii de persoane. Actualmente, cei 24 de angajați ai Floare de cireș – 14 femei și 10 bărbați, inclusiv 9 cu dizabilități, asigură la cel mai înalt nivel calitatea bucatelor și prestarea serviciilor de catering atât în Chișinău, cât și în toate regiunile țării. Amintim că întreprinderea socială “Floare de Cireş” este un actor important al economiei sociale din Moldova, jucând un rol esențial în dezvoltarea comunității locale, prin instruirea și crearea oportunităților de angajare pentru tinerii dezavantajați și cei cu dizabilități. Produsele şi serviciile prestate cu vocaţie şi grijă pentru oameni i-au asigurat recunoașterea și admirația clienților, dar și un loc sigur în palmaresul întreprinderilor sociale de succes din țară.

Mai multe detalii despre rezultatele și impactul social al întreprinderii găsiți AICI.