Yevghenia Albats, redactoră-șefă a publicației „The New Times” din Moscova, va participa la Forumul mass-media 2018În prima zi a Forumului mass-media din Republica Moldova, ediţia 2018, care se va desfăşura la 29-30 noiembrie 2018, vor avea loc trei master-class-uri și două ateliere ale unor cunoscuți jurnaliști și experți media din străinătate. Unul din ateliere va fi ținut de Yevghenia Albats, cunoscută jurnalistă de investigație din Federația Rusă, autoare de emisiuni radio, politolog. Tema atelierului: „#MeToo în jurnalismul modern” despre fenomenul hărțuirii sexuale, investigarea și reflectarea acestuia în mass-media.

Yevghenia Albats este redactoră-șefă a săptămânalului politic ”The New Times” din Moscova. Din 2004 găzduiește talk-showul «Полный Альбац» la postul de radio Echo Moskvy. Absolventă a Universității de Stat din Moscova, doctorandă în științe politice la Universitatea Harvard (SUA), membră a Consorțiului Internațional al Jurnaliștilor de Investigație încă de la fondarea sa, în 1996. În perioada 2003-2004 a predat la Universitatea Yale (SUA). Până în 2011 a predat la Școala Superioară de Economie din Moscova, când la solicitarea autorităților de la Kremlin cursurile sale au fost suspendate. Este autoare a 4 cărți de cercetare, inclusiv una despre KGB (Comitetul Securității Statului).

Nu uitați: Forumul mass-media 2018 va avea loc la 29 și 30 noiembrie 2018 în mun. Chişinău. Înregistrarea participanților are loc până la data de 19 noiembrie inclusiv, pe pagina electronică https://mediaforum.md/event/2018

Forumul mass-media 2018 este organizat de Consiliul de Presă din Republica Moldova, în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Asociaţia Presei Electronice (APEL).

Desfăşurarea Forumului mass-media 2018 este finanţată de Programul Mass-Media al Fundaţiei Soros-Moldova şi co-finanţată de Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate (Germania) DW Akademie (Germania) şi UN Women Moldova.

Pentru informaţii suplimentare:

tel.: (022) 210602 (persoană de contact – Diana Lungu, coordonatoare comunicare)

www.mediaforum.md