"Tinerii din Stanga Nistrului" condamna conditiile neadecvate din regiunea transnistreanaAsociatia "Promo Lex" se solidarizeaza cu actiunile desfasurate de grupul de tineri din cadrul Asociatiei "Tinerii din stanga Nistrului", care la 26 mai 2007 au organizat o actiune de sensibilizare a opiniei publice asupra situatiei in ceea ce priveste incalcarea dreptului la libera circulatie, in special in zona de securitate si in regiunea transnistreana in general.

La actiune au participat peste 50 de tineri din stanga Nistrului, care au traversat in ambele directii podul ce leaga orasul Vadul lui Voda (mun. Chisinau) de raionul Dubasari. Tinerii au distribuit pliante informative pietonilor, pasagerilor si soferilor de autoturisme. Acestea contineau mesaje de condamnare a conditiilor la care sunt supusi lucuitorii din zona pe parcursul a 15 ani precum si argumente impotriva posturilor amplasate inutil in regiune. Tinerii s-au pronuntat pentru respectarea drepturilor omului, asigurarea dreptului la libera circulatie in intreaga tara, inlaturarea tuturor posturilor de control si anularea oricaror plati si taxe percepute. Totodata tinerii pledeaza pentru integritatea teritoriala a Republicii Moldova.

Actiunea a decurs pasnic si fara incidente, tinerii dand dovada de responsabilitate civica si interes pentru respectarea drepturilor omului in egala masura pentru toti cetatenii regiunii. Asociatia Promo-Lex a asistat din punct de vedere juridic desfasurarea acestui mars.

Pe langa aceasta Asociatia Promo-Lex constata o crestere semnificativa a numarului de cazuri privind incalcarea dreptului la libera circulatie in regiune si condamna lipsa de atitudine fata de gravele probleme cu care se confrunta atat locuitorii din regiunea transnistreana cat si persoanele care tranziteaza regiunea.

Asociatia "Promo Lex" conchide ca in prezent in regiune se inregistreaza numeroase cazuri de incalcare a dreptului la libera circulatie nu doar pentru locuitorii din regiune, reprezentanti si functionari de stat dar si cetatenilor straini si reprezentantilor misiunilor diplomatice.

"Promo Lex"

Departamentul juridic