Antreprenoriatul social -oportunități și provocări



Învățarea constituie un pas înainte în dezvoltarea persoanelor, organizațiilor, companiilor etc. Formarea noilor abilitati și  competente este un proces lung, care uneori poate dura mai mulți ani, dar rezultatele sunt întotdeauna foarte benefice pentru orice persoană.

În acest context, 3 participanți din Republica Moldova - Țîmbalari Veronica (Asociația Neoumanist), Lungu Adelina (People in Need, Moldova) și Munteanu Alina (Calea Lactee), în parteneriat cu Institutul de Instruire și Dezvoltare MilleniuM au avut ocazia de a lua parte la un curs de mentorat pentru antreprenori – Oferirea suportului în efectuarea primului pas, în orașul Limassol, Cipru.

Instruirea s-a realizat în perioada 8-15 noiembrie și a fost organizat de Institutul Educațional Dorea.

Obiectivul principal al Primului Pas a fost utilizarea  învățării non-formale în demararea unei afaceri, fie individuală sau în organizația în care lucram.

Proiectul a fost axat foarte mult pe spiritul antreprenorial, creativitate, diversitate de idei, partajarea și crearea de rețele.

Cursul a întrunit participanți din diferite țări : Belarus, Cipru, Republica Cehă, Macedonia, Georgia, Italia, Kosovo, Olanda, Spania și Marea Britanie.

În fiecare zi participanții au învățat lucruri noi despre cum să înceapă o afacere, cum să facă un plan de afaceri, cât de important este de a împărtăși, de a delega, cît și despre importanța lucrului în echipă.

Lucru în grup a fost foarte util și la final a fost prezentat rezulatatul întregului proces de învățare- proiectele de afaceri.

Proiectele au fost foarte diferite și nespus de interesante, multe dintre ele avînd șanse foarte bune pentru a deveni de succes.

În concluzie menționăm, că instruirea a fost un punct de pornire foarte bun pentru toți participanții de a dezvolta, de a crește și de a construi ceva nou și foarte interesant.

Datorită bunei organizări a fost posibil să beneficiem de un curs interesant și totodată de a petrece un timp foarte bun în Limassol, Cipru, cu o mulțime de colegi din diferite țări.