Serviciul „Declaraţie electronică” integrat cu mecanismul guvernamental de semnare „MSign”

În prezent, prin serviciul „Declaraţia electronică” peste 30 000 agenţi economici expediază către autoritatea fiscală cca 1,2 mln. de documente doar în format electronic, făra a le mai imprima pe hârtie şi fără a se deplasa la Serviciul Fiscal de Stat pentru a le depune. Întru asigurarea autenticităţii documentelor electronice prin aplicarea diferitor tipuri de semnături existente astăzi în Republica Moldova, specialiştii I.P. „Centrul de Guvernare Electronică” în comun cu echipa Î.S. „Fiscservinform” au racordat acest sistem de raportare la serviciul electronic guvernamental de semnătură digitală „MSign”.

Metoda nouă de aplicare a semnăturii pe raportul creat în serviciul electronic „Declaraţie electronică”, presupune că după accesarea butonului „Semnează”, contribuabilul va fi redirecţionat spre platforma msign.gov.md, în cadrul căreia va alege tipul semnăturii pentru a raporta electronic către Serviciul Fiscal de Stat.

Astfel, se va utiliza:

  1. Opţiunea „Semnătura Fiscală” pentru a semna cu semnătura electronică eliberată la momentul conectării la serviciile electronice fiscale;
  2. Opţiunea „Semnătura Digitală”  pentru a semna cu semnătura electronică eliberată de Î.S. „Centrul de Telecomunicaţii Speciale”;
  3. Opţiunea „Semnătura Mobilă”  pentru a semna cu semnătura mobilă eliberată de operatorii de telefonie mobil.

Actualmente, printre serviciile electronice fiscale care utilizează platforma msign.gov.md pentru semnare, se numără „e-Factura”, ,„Declaraţie electronică” pentru persoane fizice şi persoane juridice respectiv. Racordarea serviciilor enunţate la mecanismul guvernamental de semnare „MSign” - se înscrie în acţiunile Serviciul Fiscal de Stat orientate spre modernizare, prin exploatarea potenţialului digital disponibil astăzi în societate. Astfel, procesul vizează stabilirea unei comunicări cu contribuabilii printr-o infrastructură eficientă, stabilă şi sigură, care să le motiveze spre dezvoltare şi extindere. 

Pentru informaţii suplimentare apelaţi Centrul Unic de Apel al SFS, la numărul de telefon

0 8000 1525 sau vizitaţi pagina web servicii.fisc.md


Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.

Become a Patron!Descopera ONG

Descopera Finanțatori

Active în ultima săptămănă