Centrul de Justitie Comunitara Telenesti va gestiona Centrul de Reintegrare Sociala a Tinerilor



In rezulatul aplicarii la proiectul "Oportunitati mai bune pentru tineri si femei" (OBTF), implementat de PNUD Moldova, cu suportul financiar al Agentiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID), Centrul de Justitie Comunitara Telenesti va gestiona Centrul de Reintegrare Sociala a Tinerilor din or. Telenesti.

CJC Telenesti reprezinta o echipa profesionista si responsabila, care-si propune sa contribuie la crearea unei comunitati, in care omul este valoarea suprema. Creativitatea si perseverenta vor conduce la identificarea solutiilor optimale in vederea integrarii sociale a persoanelor aflate in situatie de risc.

Beneficiarii primari CJC Telenesti sunt atit persoanele aflate in conflict cu legea, persoanele aflate in situatie de risc, comunitatea juridica cit si comunitatea in intregime.

Echipa CJC Telenesti doreste ca in r. Telenesti sa fie asigurate siguranta individuala si securitatea sociala. In vederea realizarii scopului propus CJC Telenesti desfasoara activitati de implementarea a alternativelor la detentie - mediere si probatiune, prevenire a delincventei juvenile, asistenta si consiliere a persoanelor aflate in conflict cu legea. Odata cu gestionarea Centrului de Reintegrare Sociala a Tinerilor, CJC Telenesti va desfasura si activitati in vederea integrarii social-economice a tinerilor.

In raionul Telenesti serviciile sociale de stat defasoara activitati in vederea sprijinirii persoanelor aflate in situatie de risc insa ponderea acestor activitati nu acopera necesitatile reale existente in raion. Activitatile CJC Telenesti sunt desfasurate in parteneriat cu institutiile publice din raionul Telenesti acesta este punctul forte al CJC Telenesti. 
Centrul de Reintegrare Sociala a Tinerilor din or. Telenesti are drept scop integrarea social-economica a tinerilor cu virsta cuprinsa intre 16-25 de ani care sunt in situatie de dificultate si reprezinta un potential grup de risc pentru marginalizare (in special a tinerilor orfani sau lipsiti de suportul familiei la momentul absolvirii scolilor-internat sau scolilor profesionale).

Grupul tinta al Centrului sunt: absolventi ai scolilor profesionale, orfani sau din familii vulnerabile ce au sanse reduse de a se integra independent in societate si mediul profesional. In cadrul Centrului ei  vor beneficia de plasament temporar, consiliere psiho-sociala, dezvoltarea abilitatilor de viata independenta, precum si oportunitati de angajare in campul muncii.

In cadrul Centrului Social pentru Tineri vor fi prestate servicii de asistenta sociala, psihologica si psihopedagogica, profesionala, juridica si asistenta privind dezvoltarea deprinderilor de viata individuala.

--
Inga Zaiat
PR Manager
Institutul de Reforme Penale
MD 2001 Chisinau
str. Bucuresti 23A, of. 316
+373 276465
www.irp.md