Ce a mai făcut LeaderSHE în această primăvară?



2

Participantele celei de-a treia ediții LeaderSHE au continuat șirul sesiunilor de instruire. Astfel, la începutul acestei primăveri, fetele au avut ocazia a trece prin esența noțiunilor de: Viziune, Misiune, Valori, Proiecte, Impact.

Legătura dintre toate acestea a făcut-o trainerul Eugeniu Gîrlă. Într-o primă parte a sesiunii, Eugeniu a pus ”Fundamentul” cunoștințelor generale necesare fetelor, pentru a pătrunde în esența creării proiectelor. Astfel, spre elucidarea conceptului de ”Viziune”, el a apelat la tehnica celor 4 întrebări: Mai mult, Mai puțin, Deja, Nebun frumos. Ulterior, spre a descoperi în ce constă esența ”Misiunii”, a fost utilizată tehnica întrebării lui Viktor Frankl. Și finalmente, ultima cărămidă din fundament a fost cea a ”Valorilor”, pentru care Eugeniu a spus povestea despre un om bogat.

Odată asimilată această lecție, în a doua parte a sesiunii de instruire, fetele au aflat ce înseamnă un proiect. Iarăși totul a început cu informații elementare, precum definirea acestei noțiuni (de ”proiect”), pentru ca, ulterior, să se treacă la lucruri mai complexe, cum ar fi elementele proiectului sau elaborarea bugetului său, bineînțeles după setarea obiectivelor
SMART. Însă, întrucât multă teorie are nevoie de o bună pravtică, Eugeniu a explicat și cum se ajunge la realizarea celor expuse anterior. Astfel, el a trecut în revistă idei de proiecte pentru comunitate și modul de identificare a potențialilor finanțatori.

Într-un final, în urma sesiunii de la începutul lui martie, fetele au învățat cum să creeze un proiect, pe care să-l implementeze cu succes.

3

Săptămâna următoare, sesiunea de instruire a avut două componente de bază. În prima jumătate a zilei, viitoarele lidere au aflat de la Mihaela Roșcov ce înseamnă inteligența emoțională. Și, pentru că definițiile nu prezintă interes deosebit dacă nu sunt însoțite de ceva informații suplimentare, Mihaela a avut grijă și să spună fetelor cum poate fi dezvoltat EQ-ul. Iar, din moment ce reușești a dezvolta această abilitate,
 e nevoie a o utiliza corect. Astfel, sesiunea s-a finalizat prin explicarea modalităților de utilizare a inteligenței emoționale, astfel ca ea să joace în favoarea noastră.

După prânz, vânătoarea după cunoștințe a continuat alături de Olga Melniciuc, Stela Leucă și Stella Jemna. Ele au fost cele care au interacționat cu fetele, pentru a determina împreună ce să faci spre a utiliza corect resursele financiare, astfel ca ele să aducă valoare adăugată oricărei acțiuni întreprinse. Într-o atmosferă degajată, dar în care era ușor sesizabil interesul participantelor de a afla cât mai multe, cea de-a doua parte a sesiunii a fost încununată de mulțumirea tuturor, datorită spectrului mare de lucruri învățate.