Proteste cu agresiuni. Societatea civilă, împotriva demolării monumentului din str. Sciusev 52



Protestele împotriva demolării clădirii din strada Alexei Sciusev 52 au continuat vineri, 15 martie. Reprezentanți ai mai multor organizații obștești au încercat să demonteze gardul de protecție din jurul construcției și s-au luat la ceartă cu muncitorii de pe șantier. 

Mai mult, directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță, susține că a fost agresat de proprietarul terenului pe care se ridică monumentul de importanță națională, transmite UNIMEDIA cu referire la Curaj TV.

În noiembrie 2012, Ion Ștefăniță a făcut publice informații prin care se confirma faptul că monumentul de arhitectură din strada Sciusev 52 urmează a fi demolat, iar în loc se planifică construirea unui hotel. Tot atunci, Procuratura Anticorupţie confirma circumstanţele agravante de corupere în Primăria Chişinău legate de demolarea acestui imobil.

 

Odată ce lucrările au demarat, societatea civilă și-a demonstrat de mai multe ori nemulțumirea, protestând și încercând să stopeze lucrările.

Proprietarul terenului pe care se ridică construcția, Nicolae Samuilă, susține că aceasta urmează a fi reconstruită și nu demolată. În același timp, Ștefăniță argumentează că lichidarea pereților interiori și a acoperișului demonstrează că monumentul se demolează. Venit la fața locului, inspectorul în construcții Ion Popa a explicat că lucrările se efectuează conform legii, iar agentul economic este în drept să reconstruiască imobilul, având autorizații în acest sens, inclusiv avizul Ministerului Culturii.

Mai multe imagini urmăriți în video-ul Curaj TV. 

 

{youtube}NEfO7t9v588{/youtube}

 

http://unimedia.info