Structuri de economie sociala in Republica Moldova



fotoIn perioada 19 – 21 octombrie 2011, la sediul din Iasi al Fundatiei „Alaturi de Voi” Romania se desfasoara transferul know how privind functionarea atelierelor de terapie vocationala in domeniile calculatoare si legatorie manuala. Practic, ADV Romania transfera partenerului din proiectul „Identifica valoarea” - Fundatia Ecoul Cernobilului Chisinau, R. Moldova - ultimele detalii legate de functionarea celor doua ateliere.

Pe parcursul a trei zile, echipa de 5 specialisti din R. Moldova va fi pregatita sa asigure functionarea celor doua ateliere dar si continuitatea proiectului, deoarece intentia este de a progresa in timp, de la ateliere de terapie ocupationata spre ateliere protejate.

Proiectul care finanteaza transferul de informatii, asigura realizarea primului pas spre dezvoltarea de servicii de economie sociala si integrarea socio-profesionala a persoanelor cu dizabilitati din R. Moldova. Astfel prin cele 2 ateliere replicate de la Iasi la Chisinau, se asigura asistarea prin terapie vocationala a 40 de tineri cu dizabilitati din R. Moldova, un serviciu care identifica potentialul fiecarui tanar in parte si il valorifica prin formarea de abilitati care sa le permita ulterior integrarea sociala si profesionala. Terapia vocationala este un serviciu care nu exista in prezent in Chisinau si care are un dublu scop: - terapie prin activitate lucrativa si formare profesionala in unul din cele doua domenii – calculatoare si legatorie manuala.

Prin derularea acestui proiect, ADV Romania “exporta” experienta sa practica in crearea si dezvoltarea de astfel de structuri, oferind asistenta tehnica pentru dezvoltarea colegilor din R. Moldova.

Proiectul „Identifica valoarea” derulat de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania in parteneriat cu Fundatia „Ecoul Cernobilului” este co-finantat prin Programul Operational Comun Romania – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013.

Informatii despre organizatia partenera sunt postate pe pagina web: ecoul-cernobilului.atspace.com .

 

Detalii cu privire la proiect si evenimentul de la Iasi -  Mihaela Munteanu, director dezvoltare si comunicare ADV Romania, tel. 0740513864, mail: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro

Articol adaugat de: Mihaela Olteanu
Alte articole de la acest autor: