StarNet susține proiectul „Educație Online” și include 24 de canale de studii în grila TV



starnet school 768x432Începând de luni, 4 mai, toți copiii din familia StarNet vor avea acces la lecțiile video elaborate conform curriculumului național și își vor putea continua studiile de acasă, în siguranță și fără griji. Posturile educaționale pot fi găsite în grila StarNet TV începând cu poziția 170.

În această perioadă de criză, întreaga echipă depune eforturi maxime pentru a oferi comunității suportul de care are nevoie ca să facă față tuturor provocărilor. Astfel, s-au mobilizat rapid și au dat curs invitației din partea autorităților locale de a include posturile educaționale în grilă. Acestea vor fi disponibile pentru toți abonații la serviciul de televiziune StarNet TV, indiferent de pachetul contractat.

300 de profesori din 69 de instituții de învățământ sunt implicați la elaborarea conținutului video, fiind ghidați de mai multe echipe de experți, operatori și voluntari. Datorită efortului colosal al tuturor participanților proiectului, elevii claselor I – XII vor avea acces la o bibliotecă digitală care va conține aproximativ 2500 de lecții video în prima fază și circa 4500 în cea de-a doua fază.

„Clasa noastră e acasă! Acționăm responsabil și păstrăm distanța fizică, însă continuăm să învățăm cu StarNet TV!”

Reprezentanții concernului spun că siguranța și sănătatea tuturor membrilor familiei StarNet a fost, este și va fi mereu pe primul loc. Tocmai din acest motiv, sunt extrem de mulțumiți că acum elevii își vor putea continua studiile de acasă, fără a se expune riscului de a se îmbolnăvi.

„Ne bucurăm enorm că avem ocazia să susținem astfel de proiecte revoluționare pentru țara noastră și că putem asigura accesul la procesul de învățământ de acasă pentru un număr cât mai mare de elevi”, a declarat administratorul companiei, Ion Roșca.

Proiectul „Educație Online” este implementat de către Primăria municipiului Chișinău și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, cu sprijinul Fundației Soros-Moldova, Universității Tehnice a Moldovei, Emisiunii Edu Tolk, Crunchyroll, Asociației Naționale a companiilor din domeniul TIC și Academiei de Inovare și Schimbare prin Educație.