Purcari Wineries Group donează 1 milion de lei pentru lupta cu efectele noului Covid-19 în Moldova



purcari covidMai multe spitale din Republica Moldova vor fi dotate cu tehnică medicală de ultimă generație și utilități medicale necesare în procesul de tratare a bolnavilor infectați cu COVID-19, datorită unei donații făcute de „Purcari Wineries Group”, în cadrul campaniei „Împreună pentru voi”, lansată de organizația MAD-AID și reprezentanți ai societății civile. Donația făcută de „Purcari Wineries Group” are drept scop susținerea sistemului medical din Republica Moldova și a cetățenilor țării pentru a depăși mai ușor momentele de grea cumpănă și incertitudine prin care trecem.

Din donația de 1 milion de lei, pe care „Purcari Wineries Group” o oferă organizației MAD-AID, va fi procurat inclusiv un ventilator elvețian de ultimă generație „Hamilton C6”. Acesta asigură un regim ultramodern de ventilație asistată a plămânilor, fiind destinat copiilor, inclusiv nou-născuților, dar și femeilor însărcinate și adulților. Acest tip de ventilatoare este considerat drept unul dintre cele mai performante la nivel mondial, fiind recunoscut de specialiști notorii din mai multe state ale lumii. Este primul ventilator de acest tip în Republica Moldova. 

De restul sumei, aproximativ jumătate de milion de lei, va fi procurat echipament medical și alte utilități necesare spitalelor din Republica Moldova, care sunt antrenate în tratarea bolnavilor de coronavirus.

„Nu contează sumele, cifrele, sau denumirile de echipamente, ci viețile omenești. Știm că și pentru cele mai performante sisteme de medicină din lume ventilatoarele pentru această categorie de pacienți sunt un lux. De aceea, am decis să intervenim anume în această direcție. Ne rugăm Domnului să nu fie nevoie de ele. Dacă totuși vor fi utilizate, suntem siguri că vor salva multe vieți”, a declarat fondatorul „Purcari Wineries Group”, Victor Bostan. 

Ventilatorul urmează a fi transmis în următoarele zile unui spital din Republica Moldova. Celelalte echipamente vor fi repartizate instituțiilor medicale în funcție de necesitățile și recomandările Ministerului Sănătății, Protecției Sociale și Familiei.

„Purcari Wineries Group” a făcut donația de un milion de lei în cadrul campaniei „Împreună pentru voi”, lansată de organizația MAD-AID și reprezentanți ai societății civile. Campania, care este o inițiativă civică „pentru susținerea eroilor implicați în lupta cu pandemia de COVID-19”, devine tot mai populară în ultimele zile, fiind înregistrați deja mai mult de 1.000 de donatori. Banii donați sunt utilizați în special pentru procurarea echipamentelor și a altor necesități pentru spitalele și medicii din Republica Moldova.

Donația de un milion de lei reprezintă începutul campaniei #RESPIRĂUȘOR lansate de „Purcari Wineries Group” în contextul situației cu care se confruntă Republica Moldova și cetățenii din cauza răspândirii COVID-19, urmând să fie anunțate și alte acțiuni.