-Vizibilitate? - Prin Comunicare!
Timp de 3 luni, pana in decembrie 2009, ONG-urile locale care activeaza in domeniul drepturilor omului si care, in aceasta perioada, vor avea proiecte active, vor primi informatii, consultanta si asistenta necesara pentru a-si face activitatile mai vizibile in cadrul proiectului „Asigurarea vizibilităţii ONG-urilor din domeniul drepturilor omului prin comunicare”. Proiectul este implementat de Asociatia Specialistilor in Relatii Publice si Comunicare (ASRP) cu sustinerea financiara a Ambasadei Statelor Unite ale Americii in Republica Moldova, prin “Programul de granturi mici pentru susţinerea iniţiativelor democratice” si in parteneriat cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare din Moldova.
De multe ori, proiectele ce tin de promovarea si protejarea drepturilor omului implementate la nivel local nu-si ating scopul urmarit, raman invizibile pentru actorii sociali ai localitatii si, in primul rand, pentru beneficiarii directi ai acestora. Si aceasta se intampla din lipsa unui coordonator Relatii Publice in cadrul organizatiei, a resurselor necesare pentru promovare, a accesului limitat la informatii ce tin de metodele eficiente si cu costuri reduse de comunicare, perceperea insuficienta a fenomenului comunicarii si rezultatele benefice ale actului comunicational pentru organizatie etc.
„Comunicarea in domeniul drepturilor omului constituie una din prioritatile Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, de aceea consideram importanta cooperarea cu actorii sociali implicati in acest proces, inclusiv si cu ONG-urile locale” a mentionat Ludmila Tiganu, Specialist Comunicare, PNUD Moldova.
„Prin intermediul proiectului „Asigurarea vizibilităţii ONG-urilor din domeniul drepturilor omului prin comunicare”, ne propunem sa contribuim la sporirea vizibilitatii activitatii organizatiilor nonguvernamentale locale care activeaza in domeniul drepturilor omului pentru ca aceste entitati sunt unii dintre cei mai importanti promotori ai valorilor democratice, despre activitatea lor trebuie sa se stie, proiectele lor trebuie sa fie vizibile, sa implice beneficiarii, pentru ca, in final, actul de promovare si protejare a drepturilor omului sa aiba loc”, a sustinut Ludmila Buzulan, coordonatorul proiectului, ASRP.
In cadrul celor 2 ateliere de lucru prevazute in proiect, reprezentanti din cadrul a 15 ONG-uri locale specializate in drepturile omului vor capata deprinderi practice de promovare a proiectelor ce tin de drepturile omului, vor crea conceptul si chiar vor si implementa cate o campanie de comunicare pentru unul din proiectele active ale organizatiei. Pentru 2 cele mai reusite campanii se vor oferi premii banesti, care vor putea fi folosite pentru implementarea in teren a acestor campanii de comunicare. Iar experienta capatata in cadrul procesului de implementare a campaniilor de comunicare va fi transpusa in paginile unui ghid de comunicare adresat ONG-urilor din domeniul drepturilor omului.
Pentru informatii suplimentare, Va rugam, contactati:
Ludmila Buzulan, Coordonator de proiect, ASRP
GSM: 069338318
E-mail:liubu_1401@yahoo.com