Primele cursuri de instruire calificată în domeniul șahului din Moldova se apropie de final!
Chişinău, 9 august 2013 — 20 de profesori de pe ambele maluri ale Nistrului participă la primele cursuri de instruire calificată în domeniul şahului pentru începători. Cursul se desfășoară în perioada 29 iulie – 16 august 2013 în cadrul proiectului “Şahul Uneşte”, implementat de Academia Naţională de Şah în parteneriat cu federaţiile de şah şi instituţiile educaţionale din stânga Nistrului cu asistenţa financiară a Programului UE-PNUD “Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.
Viitorii antrenori de șah sunt instruiţi de către cei mai valoroși profesori din cadrul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, arbitri internaționali, antrenori emeriți, mari maeștri Internaționali care activează sub egida Academiei Naționale de Șah din Moldova. Cursurile au loc în incinta Universității de Stat de Educație Fizică și Sport şi prevăd următoarele module de instruire:
- Metodologia predării șahului pentru incepatori
- Utilizarea programelor specializate de șah
- Teoria antrenamentului sportiv
- Psiho-Pedagogia
- Seminare de arbitraj și organizarea turneelor.
La finalul acestui ciclu de instruire, fiecare profesor format va obține certificat de absolvire CRP.
Certificarea profesorilor se va desfășura la 16 august, începând cu ora 15.00, în Scuarul Catedralei “Naşterea Domnului” din Chişinău. La festivitate vor participa reprezentanţii ai Ministerului Educaţiei, Uniunii Europene, Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova, Academiei Naţionale de Şah, precum şi reprezentanţi ai mediului academic, șahiști profesionişi şi amatori, mass media.
În cadrul evenimentului vor fi organizate meciuri simultane, master-clasuri şi alte activităţi distractive la care sunt aşteptaţi toţi iubitorii de şah.
Proiectul “Şahul Uneşte” este implementat în perioada 26 aprilie 2013 – 25 aprilie 2014 de către Academia Naţională de Şah în parteneriat cu Ministerul Educației, Universitatea de Educație Fizică și Sport din Moldova, Primăria municipiului Chișinău, precum și cu numeroase federații specializate din stânga Nistrului. Obiectivul proiectului este de a încuraja comunicarea pro-activă a profesorilor și elevilor de pe ambele maluri ale Nistrului prin instruirea și practicarea șahului.
Acest proiect este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor dePromovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană, co-finanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, care îşi propune să contribuie la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin implicarea autorităţilor locale, societăţii civile, comunităţii de afaceri şi altor părţi interesate în activităţile de dezvoltare economică şi socială a comunităţilor locale.
Pentru informații suplimentare:
Ion Gîrneț +373 78888243, manager.academia.sah@gmail.com