Sigmoid a deschis toamna cu evenimentul captivant și interactiv AI Open DaySpeakers AI Open Day

La 2 septembrie ONG-ul Sigmoid a organizat evenimentul găzduit de Tekwill, AI Open Day, menit să educe publicul despre viitorul și conceptele de bază a IA prin implicare activă a participanților cu ajutorul zonelor interactive și a workshopurilor. 

Datorită sponsorilor USAID, Suedia Sverige și UKAID, Backstage-IT, Tekwill Academy, Startup Moldova evenimentul a reușit să-și îndeplinească toate obiectivele cu succes, formând AI Open Day un eveniment unic și de neuitat.  

La eveniment au participat peste 150 de persoane interesate și dedicate studiului subiectelor legate de Inteligența Artificială, a căror experiență educațională și viziune obiectivă despre viitorul IA în Moldova a format un public informat.

Participanții s-au implicat în workshop-uri interactive despre elementele de bază ale rețelelor neuronale, cât și aplicarea lor în diferite domenii ca Design, Vizualizarea Datelor, Document Automatization și folosirea IA în viața de zi cu zi și Business, iar întrebările publicului despre discuțiile ținute de Artur Gurău și Vitalie Eșanu despre experiența lor cu IA, potențialul ei în Moldova și sesiunea de networking, au oferit transparența nivelului de dezvoltare a IA în Moldova și idei ingenioase de viitor despre dezvoltarea IA, care au făcut acest eveniment memorabil și unul din cele mai cruciale pentru adoptarea unei politici eficiente de dezvoltare a IA. 

Experiența informativă și memorabilă a participanților este redată de naturalețea și sinceritatea cuvintelor lor. 

Participanții afirmă că:

„ 1. Fiind interesat de modul în care se dezvoltă inteligența artificială și complet începător în privința cunoștințelor în domeniu, pot afirma că evenimentul m-a ajutat să descopăr lucruri interesante, cum ar fi:

-Impactul IA asupra domeniului social, cultural și educațional, dezvoltării abilităților proprii. Pericolele legate de utilizarea tehnologiilor AI.

-Principii de funcționare a unor sisteme AI larg răspândite

-Domenii concrete de utilizare a IA în business, design și în viața de toate zilele.

-Utilizarea sistemelor AI în crearea de content

2.Un lucru ce a făcut evenimentul mai interesant este participarea publicului cu întrebări, deoarece multe dintre acestea au permis speakerilor să împărtășească informații mai deosebite despre IA.

3.Includerea de meme-uri despre AI în prezentări le-au făcut mai captivante.

4.Sistemele AI prezentate pe laptop-uri în sala de intrare mi-au deșteptat curiozitatea.

PS: Mulțumesc speaker-ului care a vorbit despre utilizarea IA pentru adăugarea diacriticilor”

„Unul dintre aspectele remarcabile ale evenimentului a fost calitatea seminariilor. Am apreciat în mod deosebit seminariile care s-au aprofundat în explicarea diferitelor tipuri de inteligențe artificiale și a etapelor lor de dezvoltare folosind un limbaj simplu. Aceste sesiuni nu au fost doar informative, ci și accesibile celor care nu cunosc subiectul, făcându-le un plus valoros pentru program.

În plus, un seminar despre „Colectarea și procesarea datelor pentru AI” și „Aplicarea AI în afaceri” a fost incredibil de util. Aceste subiecte sunt fundamentale pentru oricine dorește să înțeleagă cum poate fi folosită IA în aplicațiile din lumea reală. Vorbitorii au făcut o treabă excelentă în descompunerea conceptelor complexe în informații digerabile.”

AI Open Day

 

 

Articol adaugat de: Ruxanda
Alte articole de la acest autor: