Soros-Moldova a demarat realizarea unui nou program în valoare de $2,5 mil



Fundaţia Soros-Moldova a anunţat despre demararea programului "Asigurarea Bunei Guvernări prin Sporirea Participării Publice", care se va desfăşura timp de doi ani. Proiectul, în valoare de $2,5 mil., va fi realizat cu suportul financiar al Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (SIDA/ASDI).

După cum transmite INFOTAG, cu referire la un comunicat al Fundaţiei, acest program urmăreşte trei scopuri de bază: încurajarea şi abilitarea femeilor de a participa activ în viaţa comunităţii, restabilirea conexiunilor dintre populaţie şi guvernare, consolidarea reţelei radiodifuzorilor regionali.

În cadrul proiectelor de susţinere a activităţilor realizate de femei vor fi finanţate cel puţin 10 organizaţii neguvernamentale şi va fi dezvoltată o reţea de cel puţin 60 de femei, în calitatea de viitori lideri sociali şi politici.

Proiectele pentru restabilirea conexiunilor dintre populaţie şi guvernare presupun crearea unei reţele de parajurişti comunitari, care va facilita participarea publicului larg în procese. Această parte a programului urmează să fie implementată de către ONG-ul "ACCES-INFO".

Cel de-a treia direcţie a programului prevede lărgirea şi consolidarea reţelei radiodifuzorilor regionali, prin acordarea unui suport tehnic şi de instruire.

INFOTAG precizează: Fundaţia Soros-Moldova a fost creată în anul 1992 de filantropul George Soros în scopul promovării valorilor societăţii deschise în Moldova. Pînă în anul 2009 Fundaţia a susţinut realizarea mai multor programe în valoare totală de $74 mil.

 

Infotag