CSPT NEOVITA A ÃŽNCEPUT TRAININGUL "CLUBUL PENTRU TINERI" FINANTAT DE UNFPA



Pe data de 19 iunie in incinta Centrului de Sanatate pentru Tineri „Neovita" a avut loc prima sedinta a Clubului pentru Dezvoltarea Tinerilor, proiect finantat si sustinut de UNFPA.

Proiectul  Clubul pentru Tineri este un club de interes care are ca scop principal de a  forma unele abilitati de evitare a riscurilor comportamentale, cum ar fi HIV-infectia si alte ITS, sarcina nedorita, droguri, migratie etc. la adolescenti si tineri  prin  informarea lor referitor la modul sanatos de viata,  dezvoltarea personala si  autocunoasterea.    

Beneficiarii clubului vor fi adolescentii si tinerii cu varsta cuprinsa intre 15-19 ani. Tinerii vor veni saptamanal la Centru de Sanatate pentru Tineri  „Neovita" unde intr-un mod interactiv vor discuta o anumita tematica, vor viziona diferite casete vidio, timp de 6 luni.  Tinerii vor beneficia de materiale de curs si pauze de cafea. La sedinte vor fi invitati diferiti specialisti,  ca ginecologi, psihologi, dermatovenerolog.

Persoanele tinere constituie 27% din populatia tarii, tinerii constituie resursa economica si sociala. Pentru prosperitate si realizare, societatea are nevoie de o generatie in plina forta si bunastare atat fizica cit si morala, pe care sa mizeze . Dar tinerii de azi se confrunta cu diferite probleme de sanatate si dezvoltare, ce necesita o atentie deosebita . Clubul pentru Tineri, vine in  ajutorul tinerilor pentru a-si forma anumite deprinderi  sa preintampine diferite situatii de risc ce ar putea afecta sanatatea si potentialul lor de dezvoltare.

Articol adaugat de: Natalia Solovei